Ανοίγει η «ψαλίδα» για τους συντηρητικούς της Μέρκελ

Ανοίγει η «ψαλίδα» για τους συντηρητικούς της Μέρκελ
epa05639970 German Chancellor Angela Merkel speaks about her political future as CDU chairwoman and chancellor, during a press conference after the directorate meeting at the CDU headquarters in Berlin, Germany, 20 November 2016. Merkel on 20 November 2016 declared her intention to run for chancellor as well as to chair the Christian Democratic Party (CDU). Federal elections in Germany are to be held in fall 2017. EPA/KAY NIETFELD

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου έφτασε το 34%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες έπεσαν στο 31%.

Η υποστήριξη προς το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 34% διευρύνοντας έτσι το προβάδισμα που έχει το κόμμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που έχασαν μια ποσοστιαία μονάδα κι έπεσαν στο 31%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έξι μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του Forsa είχε πραγματοποιηθεί πριν μια εβδομάδα. Το ακροδεξιό «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό του 9%.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι σε περίπτωση ψηφοφορίας για την ανάδειξη Καγκελαρίου η Άνγκελα Μέρκελ θα εξασφάλιζε το 41%, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αντίπαλός της υποψήφιος του SPD Μάρτιν Σουλτς το 33%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.