Άνοιξε το πρώτο κατάστημα της Amazon

Άνοιξε το πρώτο κατάστημα της Amazon

Η εταιρεία περνάει απ' τις online αγορές, στα καταστήματα.

Η εικόνα του να κάθεστε αναπαυτικά πίσω από τον υπολογιστή σας και να παραγγέλνετε με ένα κλικ τα βιβλία, τα dvd σας ή ότι άλλο επιθυμείτε από το Amazon ανήκει στο παρελθόν.

Ή τουλάχιστον οι μαθητές του Πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα δε θα χρειάζεται να το κάνουν, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της Amazon εντός campus.

Οι μαθητές θα μπορούν να αγοράζουν πλέον κατευθείαν να βιβλία τους, υπολογιστές ακόμα και… φαγητό όπως δήλωσε ο Paul Ryder, αντιπρόεδρος των μίντια και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της εταιρείας.

Οι μαθητές μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους μέσω της υπηρεσίας Amazon Student, μια υπηρεσία που προσφέρει δωρεάν αποστολή και ενημερώνει τους μαθητές με email ή μήνυμα όταν τα πράγματα έρθουν.

Το κατάστημα είναι ένα «βολικό και ασφαλές μέρος» για να πάρει κανείς τα πράγματα που έχει παραγγείλει και το σημαντικότερο τις ώρες που τον βολεύει.
Ο Paul Ryder ανακοίνωσε επίσης πως σκοπεύουν να ανοίξουν ένα ακόμα Purdue, ενώ σκοπεύουν να επεκταθούν και σε άλλα πανεπιστήμια.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για μια εταιρεία που έχει εδραιωθεί στο online εμπόριο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ένα άνοιγμα προς τη δημιουργία ενός «φυσικού καταστήματος», απειλώντας με αυτόν τον τρόπο τα μικρότερα μαγαζιά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Amazon εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας ηλεκτρονικών συσκευών RadioShack καταστήματα μετά από τα αρχεία της εταιρείας για την πτώχευση.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να αυξήσει ξανά τη δημοτικότητα της εταιρείας, καθώς η κίνηση να αυξήσουν την Amazon Prime συνδρομή σε 99 λίρες από 79 (ώστε οι πελάτες να μπορούν να έχουν την δυνατότητα παράδοσης των πραγμάτων εντός δύο ημερών, video streaming και πρόσβαση στα e-books) δυσαρέστησε αρκετούς.