Απάντηση της εταιρείας του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου για τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους

Απάντηση της εταιρείας του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου για τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους

Η επιχείρηση του πρώην αντιπροέδρου των Jumbo απορρίπτει κάθε κατηγορία για τις συναλλαγές με POS.

 

Αναληθή χαρακτηρίζει η εταιρεία Destiny Επενδυτική, συμφερόντων του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, πρώην αντιπροέδρου της Jumbo, τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητές του με Κινέζους επενδυτές. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι «τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται μέσω διαφόρων ΜΜΕ από σωρεία αναληθών πληροφοριών και εμπαθών σχολίων για τα οποία ειρήσθω εν παρόδω θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη. Πέραν της άγνοιας του αντικειμένου, προφανής στόχος για ορισμένους, είναι αφενός η δημιουργία σύγχυσης στην κοινή γνώμη και αφετέρου να πληγεί το κύρος της Destiny Επενδυτική, των εργαζομένων της και του ιδιοκτήτη της κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου».

Η Destiny Επενδυτική επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση ότι «έχει τηρήσει και τηρεί όλες τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της, σύμφωνα με το σκοπό σύστασης και χορήγησης Golden Visa σε υπηκόους τρίτων χωρών, όπως περιγράφεται στο σχετικό νόμο του υπουργείου Εξωτερικών».

Επίσης, επισημαίνεται ότι συνεργάζεται από την πρώτη ημέρα σύστασης της με δυο επίσημα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σεβόμενη πλήρως τους κανονισμούς λειτουργίας τους και έχοντας πάντα εξασφαλίσει έγγραφες εγκρίσεις χρήσης χρηματοπιστωτικών εργαλείων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. «Ειδικότερα, η χρήση των POS ήταν καθ΄ όλα νόμιμη και η κάθε συναλλαγή μέσω αυτών ήταν για νόμιμη αιτία και τελούσε υπό πλήρη διαφάνεια και έγκριση».

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η Destiny Επενδυτική «αποτελεί ανεξάρτητη επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και ουδόλως σχετίζεται με την εταιρεία Jumbo -της οποίας υπήρξε αντιπρόεδρος επί σειρά ετών- πολλώ δε μάλλον υπήρξε συναλλαγή μέσω αυτής ή για λογαριασμό της».