Από πρωθυπουργός ταξιτζής

Από πρωθυπουργός ταξιτζής

Ο Γενς Στολτενμπεργκ, πρωθυπουργός της Νορβηγίας, έπιασε τιμόνι για μια μέρα (βίντεο).

Να γίνει μια μέρα ταξιτζής για να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα των Νορβηγών αποφάσισε ο πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ. Έτσι διοργάνωσε ένα «χάπενινγκ» με την συνδρομή διαφημιστικής εταιρείας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την επανεκλογή του.

Ο πρωθυπουργός εργάσθηκε μυστικά για μία ημέρα ως οδηγός ταξί στο κέντρο του Οσλο τον περασμένο Ιούνιο, αφήνοντας τους επιβάτες του να αναρωτιούνται αν άλλαξε επάγγελμα. Φορώντας στολή οδηγού ταξί και γυαλιά ηλίου, ο Γενς Στόλτενμπεργκ οδήγησε επί ώρες στο κέντρο της πρωτεύουσας μεταφέροντας τους πελάτες του στους προορισμούς του, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητά του μόνο όταν οι «πελάτες» του καταλάβαιναν ποιος είναι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τον Στόλτενμπεργκ ακολουθούσαν κρυφές κάμερες, ενώ βίντεο από το γεγονός δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα VG και στο προφίλ του Νορβηγού πρωθυπουργού στο Facebook.

«Εάν υπάρχει ένα μέρος όπου οι άνθρωποι λένε ό,τι πραγματικά σκέφτονται για τα πράγματα, αυτό είναι το ταξί. Αυθόρμητα «, δήλωσε στην εφημερίδα VG.

«Λοιπόν, αρχίσατε να οδηγείτε ταξί; Παραιτηθήκατε από πρωθυπουργός»;, τον ρωτά ένας από τους επιβάτες. Ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν είναι συνηθισμένος να οδηγεί, αφού συνήθως κάθεται στο κάθισμα πίσω από τον σοφέρ. Σε κάποια στιγμή το ταξί τινάζεται, αφού ο Νορβηγός πρωθυπουργός νομίζει ότι πατάει τον συμπλέκτη, ενώ στην πραγματικότητα ενεργοποιεί το αυτόματο φρένο του οχήματος.

«Δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος από την οδήγηση», λέει ένας επιβάτης. «Ελπίζω να επιζήσω», λέει ένας δεύτερος. «Η οδήγησή σας είναι πραγματικά κακή», λέει ένας τρίτος.

Σε ερώτηση της εφημερίδας VG εάν εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει οδηγός ταξί , εάν χάσει τις εκλογές, ο Στόλτενμπεργκ απάντησε: «Πιστεύω ότι τα συμφέροντα της χώρας εξυπηρετούνται καλύτερα εάν είμαι πρωθυπουργός, παρά οδηγός ταξί».

Διαβάστε ακόμη: Νορβηγία: Πελάτες…από κάστινγκ στο ταξί του πρωθυπουργού