Αποχώρησε από τη θέση του προέδρου στην Alphabet o Eric Schmidt

Αποχώρησε από τη θέση του προέδρου στην Alphabet o Eric Schmidt
Google executive chairman Eric Schmidt is seen during a news conference at the main office of Google Korea in Seoul on November 8, 2011. Schmidt said that he has asked the South Korean president and top telecommunication regulator to take a cue from countries with more lax rules on the Internet. AFP PHOTO/JUNG YEON-JE (Photo credit should read JUNG YEON-JE/AFP/Getty Images)

Τα σχέδια μετά την αποχώρησή του και ο νέος αντικαταστάτης του.

Έπειτα από δέκα χρόνια ως CEO της Google και άλλα έξι ως Πρόεδρος πρώτα της Google και μετά της Alphabet, ο Eric Schmidt ανακοίνωσε πριν ότι αποχωρεί από τη θέση του και αναλαμβάνει ρόλο τεχνικού συμβούλου, ενώ παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Από το 2011, όταν οι Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ του ζήτησαν να αναλάβει τον ρόλο του CEO στη Google, μέχρι σήμερα, ο ίδιος πιστώνεται τη γιγάντωση της Google σε όλα τα επίπεδα και φυσικά κατάφερε και ο ίδιος προσωπικά να δει το όνομα του ανάμεσα σε αυτά των δισεκατομμυριούχων, μιας και η περιουσία του υπολογίζεται πλέον στα 11 δισ. δολάρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του στο νέο του ρόλο, ενώ όσον αφορά τον αντικαταστάτη του, ο ίδιος πιστεύει ότι θα επιλεγεί κάποιος εκτός του Δ.Σ.

Διαβάστε επίσης: Τι είχε προβλέψει ο Eric Schmidt για το μέλλον της τεχνολογίας