Αποκαλύψεις Λαγκάρντ για Τσίπρα: Ήταν πάντα σοβαρός, δεν έκανε παιχνίδια

Αποκαλύψεις Λαγκάρντ για Τσίπρα: Ήταν πάντα σοβαρός, δεν έκανε παιχνίδια

«Ήθελε να αλλάξει τους κανόνες αλλά συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι είναι συλλογικό».

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε η Κριστίν Λαγκάρντ σε γαλλικό κανάλι όπου αναφέρθηκε. μεταξύ άλλων, και στον Τσίπρα αλλά και στη δύσκολη περίοδο του 2015.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στο France D και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η επικεφαλής του ΔΝΤ απάντησε πως «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα σοβαρός, δεν έπαιζε, δεν έκανε παιχνίδια στρατηγικής και δεν υποκρινόταν».

Σε ερώτηση εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός σεβάστηκε τους λόγους για τους οποίους τον εξέλεξε ο ελληνικός λαός, η κυρία Λαγκάρντ απαντά λιτά αλλά ξεκάθαρα «Ναι, απόλυτα».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ανταποκριτής του σταθμού στην Ουάσιγκτον, είπε ακόμη, ότι η ίδια γνώριζε ευθύς εξαρχής ότι ο Τσίπρας βρίσκεται στην Ευρωζώνη, αλλά ο ίδιος φιλοδοξούσε να αλλάξει τους κανόνες. Μετά όμως συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι είναι συλλογικό, πως υπάρχουν κανόνες και για να αλλάξουν δεν χρειάζεται μόνο ένας αλλά και άλλοι 18.

Όσο για τις φιλοδοξίες τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Βαρουφάκη, σπεύδει να προσθέσει «είχαν τη φιλοδοξία να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες από την πρώτη ημέρα. Νομίζω ότι γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσε να αλλάξει μόνη της, ότι χρειάζονταν 18 ή 19 (σ.σ.: χώρες), οι οποίες θα είχαν την ικανότητα να προσαρμοστούν».

Χρονικά, η συνέντευξη της κ. Λαγκάρντ έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και αναμένεται να εγκρίνει ομόφωνα τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα. Σε αυτή θα προβλέπεται και η εκταμίευση ποσού ύψους 1,6 δισ. ευρώ μόνο στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι αποσαφηνίσουν τα μέτρα για το ελληνικό χρέος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε σχετικά:

ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το χρέος…στα βασικά του σενάρια