Aποκλειστικό: Ένα βήμα πριν την εξαγορά ελβετικής φαρμακευτικής βρίσκεται η Pharmathen

Aποκλειστικό: Ένα βήμα πριν την εξαγορά ελβετικής φαρμακευτικής βρίσκεται η Pharmathen

Η ελληνική πολυεθνική βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση της Acino.

Σε στρατηγικής σημασίας κινήσεις προβαίνει η διοίκηση της Pharmathen, καθώς τα στελέχη της βρίσκονται ένα βήμα πριν από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με γνωστή ελβετική φαρμακευτική.

Το τελευταίο τρίμηνο η οικογένεια Κάτσου έχει βάλει στο «στόχαστρο» προς εξαγορά εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Ελβετία και διακινεί στην αγορά φαρμακευτικά σκευάσματα όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, ενώ όπως όλα δείχνουν η προσφορά που έχει καταθέσει για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Acino, είναι και η επικρατέστερη.

Η επιλογή της Acino δεν είναι τυχαία αφού διαθέτει ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί για την παρασκευή τους.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο fortunegreece.com, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Pharmathen, Κώστας Κοτζιάς η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που φέρει χαρακτηριστικά πολυεθνικής, συνεχίζει τη στρατηγική της ανάπτυξη, προκειμένου να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.

«Η Pharmathen επιδεικνύει συνέπεια και συνέχεια λόγων και πράξεων και προχωρεί στις αναγκαίες κινήσεις, προκειμένου να αυξήσει τη παρουσία και την ανταγωνιστικότητά της διεθνώς».

Υπενθυμίζεται πως ένα χρόνο πριν το βρετανικό private equity fund, BC Partners, το οποίο διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, είχε προβεί στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Pharmathen.

Η εν λόγω επένδυση θεωρήθηκε ως μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, ενώ χάρη στη ρευστότητα της BC Partners η ελληνική φαρμακευτική συνεχίζει ακάθεκτη την αναπτυξιακή της στρατηγική ερευνώντας εξαγορές στο εξωτερικό.

Είναι, δε, από τις λίγες εταιρείες που πραγματοποιούν εξαγορές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από την ίδρυσή της μέχρι και τα τέλη του 2015, ο όμιλος είχε ολοκληρώσει 88 επενδύσεις σε εταιρείες, συνολικής αξίας 96 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, περιλαμβάνοντας όλες τις μεγάλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο κύκλος εργασιών της το 2015 ανήλθε στα 200 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2014, ενώ ανάλογη αύξηση σημειώθηκε και στα κέρδη.