Αποστολόπουλος: Πρέπει να τολμήσουμε, να επενδύσουμε και να αγωνιστούμε

Αποστολόπουλος: Πρέπει να τολμήσουμε, να επενδύσουμε και να αγωνιστούμε

«Μέσα από την εμπειρία της κρίσης έχει γίνει ξεκάθαρο σε όλους, η επιχειρηματικότητα είναι το άρμα που ανοίγει τον δρόμο της ανάπτυξης».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος επεσήμανε από το βήμα της τέταρτης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι η 24MEDIA με το NEWS 247 και πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ότι η ΕΕΝΕ δίνει ένα δύσκολο αγώνα μέσα στην κρίση με πίστη στο πατριωτικό επιχειρείν, δηλαδή το τρίπτυχο μένουμε στην Ελλάδα, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε πλούτο στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να μείνει όρθια και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Παράλληλα η ΕΕΝΕ, σύμφωνα με τον Δρ. Αποστολόπουλο, συνεχίζει να αποζητά και να στηρίζει μεταρρυθμίσεις που να μπορούν να συμβάλλουν στην ανασύνταξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα, την προσέλκυση και διευκόλυνση επενδύσεων. Παράλληλα, στηρίζει έμπρακτα όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στο να γίνει το κρίσιμο άλμα εμπρός, τη μεγάλη στροφή στην παραγωγικότητα και την καινοτομία και την εξωστρέφεια. «Και όλα αυτά γιατί είμαστε πεπεισμένοι πως μόνο έτσι θα διασφαλιστεί μια στέρεα και βιώσιμη ανάπτυξη για το κοινωνικό σύνολο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «έχουν περάσει επτά και πλέον αδιέξοδα χρόνια της κρίσης που πλέον αποκτά χαρακτηριστικά μονιμότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι για εμάς πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να διαμορφώσουμε εμείς το πλαίσιο. Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε με τη στάση μας ένα στέρεο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Πρέπει να τολμήσουμε, να επενδύσουμε να δημιουργήσουμε και να αγωνιστούμε προς όλες τις κατευθύνσεις υπερβαίνοντας το πλαίσιο και τα φράγματα που έχουν υψωθεί από την οικονομική δυσπραγία».

Μέσα από την εμπειρία της κρίσης έχει γίνει ξεκάθαρο σε όλους, σύμφωνα με τον Δρ. Αποστολόπουλο, πως «η επιχειρηματικότητα είναι το άρμα που ανοίγει τον δρόμο της ανάπτυξης. Η ιδιωτική πρωτοβουλία και το επιχειρείν μπορούν να σπάσουν το αρνητικό σπιράλ της ύφεσης. Είναι κάτι που το αποδεικνύουν οι Έλληνες επιχειρηματίες καθημερινά κόντρα στο ασταθές και αντίξοο περιβάλλον. Κάθε φορά που η μεταβλητότητα που ταλανίζει τη χώρα και την οικονομία ανατρέπει τα δεδομένα, οι επιχειρηματίες παλεύουν και καταφέρνουν με ευρηματικότητα και επιμονή να επανέρχονται και να προσαρμόζονται διαφυλάσσοντας έτσι την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, των θέσεων εργασίας, διατηρώντας την προοπτική για το μέλλον».

Ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ πρόσθεσε επίσης, ότι είναι αναγκαίο «να περάσουμε από την έννοια της συλλογικής ευθύνης στην ατομική, την προσωπική. Από την αναμονή και τα αιτήματα στη δράση υποχρεώνοντας και το κράτος να αλλάξει στην πράξη. Δεν χρειάζεται να ζητάμε χιλιάδες πράγματα από τις κυβερνήσεις. Δώστε μας σταθερότητα, προβλεψιμότητα, ένα σωστό πλαίσιο, ίδιο για όλους, που να ισχύει και να εφαρμόζεται και εμείς θα κάνουμε τα υπόλοιπα. Η λέξη αλλαγή είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ γιατί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης θεωρήσαμε ότι πρέπει να αλλάξουν οι άλλοι και να αλλάξει η Ευρώπη. Ωστόσο, κανείς δεν είπε το αυτονόητο ότι πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητες του τόπου, στις δεξιότητες των ανθρώπων μας και στην ευρηματικότητα των Ελλήνων. Ας ξεκινήσουμε σήμερα αυτή τη μεγάλη αλλαγή για να μη χάσουμε άλλη μια ευκαιρία. Με πράξεις και τόλμη ας κατακτήσουμε και ας διαμορφώσουμε το αύριο που επιθυμούμε. Ο δρόμος είναι μόνο μπροστά.

Οφείλουμε να δράσουμε υπεύθυνα με ποιότητα και προσαρμοστικότητα. Σε αυτή τη προσπάθεια η ΕΕΝΕ θα παραμείνει στη πρώτη γραμμή και θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την μεγάλη αναγκαία και επιτακτική αλλαγή πορείας για τη χώρα».

πηγή φωτογραφιών: Ανδρέας Παπακωνσταντίνου / tourettephoto.com και Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Πηγή: news247.gr