Η Apple «αλλάζει»

Η Apple «αλλάζει»

Με δική του διαφημιστική εταιρεία στα γραφεία του, ο τεχνολογικός κολοσσός «ρίχνεται» στη μάχη του μάρκετινγκ. 

Όταν μιλάμε για την Apple δύο λέξεις έρχονται στο μυαλό μας, καινοτομία και διαφήμιση. Η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει το «στοίχημα» της τεχνολογίας καθώς προσέφερε στο κοινό κάτι καινούργιο, κάτι πρωτόγνωρο κάτι που έκανε τη διαφορά. Με τις διαφημίσεις δε, «χτυπούσε» κατευθείαν τους καταναλωτές. Όλοι ήθελαν να είναι μέρος αυτής της επανάστασης, αυτής της «εκλεκτής» ομάδας.

Ο Steve Jobs ήδη από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και το θάνατο του, είχε χτίσει μια σταθερή σχέση με τον Lee Clow και την διαφημιστική του εταιρεία, TBWA/Chiat/Day, δημιουργώντας μερικές από τις πιο δυνατές διαφημιστικές καμπάνιες.

Η εταιρεία όμως τα θέλει όλα και φαίνεται πως μπορεί να τα έχει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το «όλα» σημαίνει τη δική της διαφημιστική εταιρεία με 1.000 άτομα προσωπικό.

Οι καλύτεροι διαφημιστές και graphic designers έχουν πλέον κληθεί ώστε να δημιουργήσουν τις πιο δυνατές καμπάνιες που θα επαναφέρουν την εταιρεία στο προσκήνιο και θα «χτυπήσει» τη Samsung, η οποία έχει επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στη διαφήμιση.

Δείτε μία από τις πιο χαρακτηριστικές διαφημίσεις της Apple:

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τα πρώτα μοντέλα της Apple

Ένα εμπνευσμένο email από τον Στιβ Τζομπς

Η Google τρέχει με… χίλια