Ένα εκατομμύριο Apple Watches αναμένεται να πωληθούν το σαββατοκύριακο

Ένα εκατομμύριο Apple Watches αναμένεται να πωληθούν το σαββατοκύριακο

Γιατί στην Apple εμφανίζονται αισιόδοξοι για το νέο τους εγχείρημα. 

Η Apple αναμένεται να πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο Apple Watches κατά τη διάρκεια του προσεχούς σαββατοκύριακου, κατά το οποίο θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του στην αγορά.

Οι αναλυτές καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα λαμβάνοντας υπόψη πως τα iphone 6 και iphone 6 Plus πούλησαν περισσότερες από 10 εκατομμύρια συσκευές κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών κυκλοφορίας τους.

Το σκεπτικό τους είναι πως πωλήσεις ενός εκατομμυρίου Apple Watches εντός του σαββατοκύριακου αντιστοιχεί στο 1% του συνόλου των χρηστών iphone και θεωρείται πως πωλήσεις αυτού του ποσοστού, εντός του πρώτου σαββατοκύριακου κυκλοφορίας, είναι ένας ρεαλιστικός στόχος.

Ειδικότερα για το πρώτο 24ωρο αναμένονται πωλήσεις 300.000 συσκευών – οι οποίες αντιστοιχούν στο 8% των χρηστών των iphone 6 και iphone 6 Plus, οι οποίοι θεωρούνται οι πιο πιστοί πελάτες της εταιρείας. Παράλληλα, εκτιμάται πως θα πωληθούν 8 εκατομμύρια Apple Watches μέχρι το τέλος του έτους, αποφέροντας έσοδα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple.