Το «αρχαιότερο επάγγελμα» εκσυγχρονίζεται

Το «αρχαιότερο επάγγελμα» εκσυγχρονίζεται

Η τεχνολογία στην «υπηρεσία» της πορνείας.

Μπορεί να θεωρείται το «αρχαιότερο» εναπομείναν επάγγελμα στον κόσμο, φαίνεται ωστόσο ότι η πορνεία έχει μπει πια κι αυτή σε φάση… ριζικών μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού!

Ήδη, οι περισσότερες ιερόδουλες στις ΗΠΑ -τουλάχιστον οι επαγγελματίες του είδους- δεν κάνουν πια πιάτσα σε στενά και σε πολυσύχναστες γωνίες, παρά διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους online στο Craigslist και στο Backpag, έχουν προφίλ στο Facebook και δέχονται πληρωμές με Square και PayPal.

Για την ακρίβεια, ήταν από τις πρώτες που «αγκάλιασαν» το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών, πίσω στις αρχές του 2001. Αρκετές χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος και το eBay, προτού η εταιρεία αποφασίσει να λάβει μέτρα.

Ανάλογες περιοριστικές ρυθμίσεις έχει αρχίσει να εφαρμόζει και το PayPal, «παγώνοντας» λογαριασμούς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την πορνεία. Ως εναλλακτική λοιπόν -αναφέρει στο διαδικτυακό «The Next Web» εκπρόσωπος της SWOP Chicago (μίας ακτιβιστικής οργάνωσης υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης νυν και πρώην ιερόδουλων στο Σικάγο)- χρησιμοποιούνται τώρα ευρύτατα προπληρωμένες δωροκάρτες της MasterCard και της Visa.

Στη Βρετανία, αντίθετα, δεν υπάρχουν καν περιορισμοί στις συναλλαγές του είδους. Κι αυτό γιατί, ενώ η λειτουργία οίκων ανοχής θεωρείτε παράνομη, η επί πληρωμή παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών καθώς και η λειτουργία πρακτορείων συνοδών πολυτελείας γίνονται νόμιμα, με τη «βούλα»!

Επιτρέπονται μάλιστα παντός είδους πληρωμές: σε μετρητά, με κάρτες, ακόμη και με διαδικτυακά νομίσματα. Εδώ κι έναν χρόνο για παράδειγμα το πρακτορείο Passion VIP λειτουργεί με την «ταμπέλα» του πρώτου στον κόσμο πρακτορείου συνοδών πολυτελείας που δέχεται συναλλαγές σε Bitcoin.

Σε μία σχετικά απλή διαδικασία, οι πελάτες του πρακτορείου κλείνουν το ραντεβού της αρεσκείας τους, προπληρώνουν μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας στο τμήμα «Συνοδοί Bitcoin» κι απολαμβάνουν νόμιμα τις παρεχόμενες υπηρεσίες που παρέχονται στο εκάστοτε πακέτο.

Στο «Standard», φερ’ ειπείν, το κόστος ανά ώρα είναι στα 1.711 Bitcoin (στα 1.000 δολάρια περίπου).

Προς το παρόν, ωστόσο, οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν τους παραδοσιακούς τρόπους πληρωμής. Ο πλέον δημοφιλής ήταν και παραμένει τοις μετρητοίς. Αβάδιστα, αβίαστα και απολύτως ανώνυμα, ως συνήθως.

Διαβάστε ακόμη:

Η Silicon Valley απέκτησε έξτρα… σιλικόνη

Οι χώρες που συνυπολογίζουν ναρκωτικά και πορνεία στο ΑΕΠ τους

Γερμανία, ο μεγαλύτερος «προαγωγός» στην Ευρώπη!