Αθήνα – Σιγκαπούρη με απευθείας low cost πτήση

Αθήνα – Σιγκαπούρη με απευθείας low cost πτήση

Η Αθήνα θα αποτελέσει το πρώτο gateway για το μακρινότερο απευθείας δρομολόγιο του αερομεταφορέα Scoot.

Πάντα ονειρευόσασταν να κάνετε ένα ταξίδι σε εξωτικούς προορισμούς, αλλά σας αποθάρρυνε το κόστος διοργάνωσής του;  H Singapore Airlines μέσω των θυγατρικών της, Scoot και Tigerair, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της αεροπορικής αγοράς πραγματοποιώντας για πρώτη φορά στα χρονικά απευθείας low cost πτήση Αθήνα – Σιγκαπούρη.

Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι εποχικά, από τις 20 Ιουνίου και με 4 πτήσεις την εβδομάδα από Αθήνα – κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή – στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ θα εξυπηρετείται από οκτώ νέα, ευρύχωρα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliners που είναι εξοπλισμένα με συνολικά 329 καθίσματα, συμπεριλαμβανομένων των 18 καθισμάτων της ScootBiz.

Πρόκειται για την πρώτη μακρινή πτήση του αερομεταφορέα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, καθώς και τη μακρινότερη πτήση που εκτελεί αερομεταφορέας χαμηλού κόστους με απόσταση πτήση που υπερβαίνει τα 10.000 χλμ. Όπως δήλωσε στο fortunegreece.com ο Τάκης Δημητρίου, εκπρόσωπος της Singapore Airlines στην Ελλάδα, με την είσοδο της low cost αεροπορικής εταιρείας, Scoot, στην ελληνική αγορά υιοθετείται ένα νέο μοντέλο με εκπληκτικές παροχές για τους πελάτες. Τα εισιτήρια δεν κλείνονται on line, όπως σε άλλες περιπτώσεις, αλλά ο πράκτορας απευθύνεται και πάλι στα γραφεία ταξιδιών. «Μολονότι πρόκειται για low cost πτήση ο ταξιδιώτης επωφελείται καθώς στην τιμή που αγοράζει το εισιτήριο – το οποίο ξεκινά από τα 417 ευρώ – περιλαμβάνονται οι φόροι, μια βαλίτσα 20 κιλών και το φαγητό του. Σε περίπτωση δε που δεν επιθυμεί να έχει τα παραπάνω, του δίνεται η δυνατότητα να μην κάνει χρήση των εν λόγω υπηρεσιών και να αγοράσει ένα πιο φθηνό εισιτήριο».

Σχέδια για αύξηση τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα
Ο ίδιος επισημαίνει πως μέσω αυτής της non- stop πτήσης, που διαρκεί συνολικά 11 ώρες, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σιγκαπούρης φιλοδοξεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος στην ελληνική αγορά. Το γεγονός και μόνο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Singapore Airlines θα εκτελούνται εβδομαδιαίως τέσσερις πτήσεις υπογραμμίζει και τη σημασία που έχει η χώρα μας για την Ασιατική Ήπειρο.

«Εκτιμούμε ότι η τουριστική κίνηση σε ότι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό θα είναι μεγάλη για την Ελλάδα, χώρα την οποία και θέλουμε να προωθήσουμε. Πέρα από τους Ελληνο-αυστραλούς, θα επιδιώξουμε να φέρουμε και άλλες εθνικότητες. Αρκεί να σκεφτείτε πως η Tigerair και η Scoot, 100% θυγατρικές της Singapore Airlines, μόνο στην Κίνα καλύπτουν 10 διαφορετικούς προορισμούς, πράγμα που δείχνει και το ισχυρό δίκτυο που διαθέτει σε αυτές τις αγορές. Έχει σημασία να τονίσουμε πως η πρώτη χώρα που η Scoot εκτελεί low cost – long hall πτήσεις είναι η Ελλάδα και ήδη άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες προσπαθούν να αντιγράψουν και να ακολουθήσουν το δικό μας μοντέλο».

Σημειώνεται πως οι επισκέπτες από την Ευρώπη θα μπορούν να συνδέονται με τις υπηρεσίες της Scoot από τη Σιγκαπούρη προς Αυστραλία (συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Ακτής, Μελβούρνης, Περθ και Σίδνεϋ), Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και Σαουδική Αραβία – για να ανακαλύψουν μια πληθώρα από συναρπαστικές εμπειρίες που έχει να προσφέρει η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Επιπρόσθετα, θα μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο της Tigerair, της αδελφής εταιρίας της Scoot, η οποία ανήκει επίσης εξ’ ολοκλήρου στην Singapore Airlines και εκτελεί πτήσεις χαμηλού κόστους μικρών αποστάσεων από τη Σιγκαπούρη προς 39 προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας εξασφαλίζοντας στον Ευρωπαίο ταξιδιώτη τεράστιο όφελος καθώς και τη δυνατότητα διασύνδεσης με ελκυστικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων το Μπαλί , το Πουκέτ, η Κουάλα Λουμπούρ και το Ανόι. Από την πρώτη της πτήση, τον Ιούνιο του 2012, μέχρι σήμερα, η Scoot έχει μεταφέρει πάνω από επτά εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ έχει ανακηρυχθεί ως η καλύτερη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού.

Οι Έλληνες ψηφίζουν Μπαλί
Αναφερόμενος στην ελληνική τουριστική αγορά και στο πώς τα capital controls άλλαξαν την λειτουργία της, ο κ. Δημητρίου τονίζει πως η Singapore Airlines ήταν από τις αεροπορικές εταιρείες που στήριξαν τα γραφεία ταξιδίων, καθώς δεν προέβη στη διακοπή πωλήσεων από το συγκεκριμένο δίκτυο και στην απευθείας έκδοση εισιτηρίων φοβούμενη μήπως χάσει τα χρήματά της. Τουναντίον έδειξε εμπιστοσύνη και προσπάθησε να απορροφήσει η ίδια τους κραδασμούς. «Η κατάσταση πλέον έχει σταθεροποιηθεί, τα πράγματα κινούνται ομαλά και τα capital controls δεν μας επηρεάζουν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχουμε επανέλθει στην πρότερη κατάσταση».

Παρά την κρίση και τα τρομοκρατικά κρούσματα σε διάφορα μέρη του πλανήτη, οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν και πραγματοποίησαν αρκετά ταξίδια στις ασιατικές χώρες. Νούμερο ένα προορισμός ήταν για ακόμα μια χρονιά το Μπαλί, με την Ταϊλάνδη και το Πουκέτ να ακολουθούν. «Η Σιγκαπούρη είναι ενδιάμεσος σταθμός και θεωρείται must προορισμός. Πολλοί επιλέγουν να περάσουν τουλάχιστον 2-3 νύχτες, ανεξαρτήτως του προορισμού στον οποίο πηγαίνουν».