Bloomberg: Άρση των capital controls μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Bloomberg: Άρση των capital controls μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Sixty Euros, the maximum amount allowed after the imposed capital controls in Greek banks, are seen during a withdrawal operation at a bank branch ATM in central Athens, Greece, July 12, 2015. Skeptical euro zone finance ministers demanded on Saturday that Greece go beyond painful austerity measures accepted by Prime Minister Alexis Tsipras if he wants them to open negotiations on a third bailout for his bankrupt country to keep it in the euro. REUTERS/Christian Hartmann - RTX1K1WO

Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο, εάν επιτύχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αρθεί ο κεφαλαιακός έλεγχος μέσα στο 2015.

Εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρωθεί επιτυχημένα εντός του 2015 θα πραγματοποιηθεί η πλήρης άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg κεντρικός τραπεζίτης.

Ο τραπεζίτης είπε στο πρακτορείο πως η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως οι πιστωτές της Ελλάδας συμμερίζονται την άποψη ότι οι καταθέτες θα πρέπει να διασωθούν και ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί των καταθέσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα Asset Quality Review των τραπεζών έχουν ήδη ξεκινήσει και τα τεστ αντοχής θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.