Botox αξίας 52 δισ. δολαρίων!

Botox αξίας 52 δισ. δολαρίων!

Ετοιμάζεται πρόταση για την εξαγορά της Allergan, της εταιρείας που κατασκευάζει το Botox.

Αναστάτωση προκαλεί στις αγορές η είδηση των Financial Times, ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Bill Ackman ενώνει τις δυνάμεις του με την Valean Pharmaceuticals για την εξαγορά της Allergan, της εταιρείας που κατασκευάζει το Botox.
Σύμφωνα με την εφημερίδα , η επίσημη ανακοίνωση της πρότασης είναι θέμα χρόνου και η προσφορά θα ξεπερνά κατά περίπου 30% την τιμή της μετοχής της Allegran, που συνεπάγεται ότι η εταιρεία αποτιμάται στα 52 δισ. δολ. Ήδη η μετοχή της Allegran καταγράφει ράλι 20% στις εξωσυνεδριακές συναλλαγές.

Ο κ. Ackman έχει τη φήμη ενός αρκετά επιθετικού επενδυτή, που συγκρούεται δημοσίως με τις διοικήσεις των εταιριών στις οποίες τοποθετείται, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την καμπάνια που κάνει στον Τύπο εναντίον της Herbalife. Οι FT επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή συνεργασία ενός ακτιβιστή επενδυτή και μίας παραδοσιακής φαρμακευτικής.

Το Pershing Square Capital, του κ. Ackman, αθόρυβα έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες το 10% της Allergan. Η Valeant από την άλλη πλευρά, είναι μία παραδοσιακή φαρμακευτική που παράγει νευρολογικά και δερματολογικά φάρμακα.

Η Allergan είχε το 2013 πωλήσεις 6,3 δισ. δολ. – έναντι 5,8 δισ. δολ. που είχε η Valeant – και στην γκάμα των προϊόντων της, εκτός από το Botox, υπάρχουν εμφυτεύματα στήθους όπως και ένα προϊόν που υποστηρίζει ότι επιμηκύνει τις βλεφαρίδες.

Διαβάστε ακόμη: Η μεγαλύτερη πρόταση εξαγοράς στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας