Χ.Α.: Ετοιμάζει βαλίτσες για Λονδίνο

Χ.Α.: Ετοιμάζει βαλίτσες για Λονδίνο

Με τις περισσότερες εταιρίες να έχουν εμφανίσει ικανοποιητικά μεγέθη εξαμήνου ξεκινάει την Πέμπτη στο Λονδίνο το roadshow για 27 εισηγμένες επιχειρήσεις.

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μια τυπική υποχρέωση και ένα ταξίδι για ψώνια στο πάντα ενημερωμένο Λονδίνο. Όμως οι Οικονομικοί Διευθυντές και οι υπεύθυνοι επενδυτικών σχέσεων των ελληνικών εταιρειών που θα βρεθούν στο 8ο roadshow, που διοργανώνει η EXAE στην βρετανική πρωτεύουσα, μάλλον θα δυσκολευτούν να βρουν ελεύθερο χρόνο την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Προς μεγάλη έκπληξη τόσο των εταιρειών που συμμετέχουν όσο και των διοργανωτών το ενδιαφέρον των ξένων οίκων είναι πρωτόγνωρο, ειδικά για μία αγορά που δείχνει σημάδια απαξίωσης και υποβάθμισης και λειτουργεί σε ένα θολό οικονομικό τοπίο.
Διεθνείς οίκοι όπως οι JP Morgan, UBS, Nomura, Fairfax, Fidelity, Lazard θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με ελληνικές επιχειρήσεις για να εξετάσουν εάν μπορούν να εμπιστευθούν τα χρήματα τους στην προοπτική μιας ανοδικής πορείας τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι fund manager που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής ξεπερνούν του 170 – όταν πέρυσι, που ομολογουμένως η κατάσταση ήταν πιο ρευστή, με το ζόρι έφταναν τους 100 – ενώ τα ραντεβού που έχουν κλειστεί πλησιάζουν τα 700, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το roadshow του περσινού Σεπτεμβρίου.

Οι εισηγμένες που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι οι Alpha Bank, Attica Bank, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Εurobank Properties, Fourlis, Frigoglass, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Κρι Κρι, ΜΙG, Μυτιληναίος – Μέτκα, Motor Oil, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Lamda Development, Folli Follie, Εurobank, ΓΕΚ Τέρνα – Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Τιτάν.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων για το Α΄εξάμηνο εδώ