Change the World: Εταιρείες που δραστηριοπoιούνται στην Ελλάδα και αλλάζουν τον κόσμο

Change the World: Εταιρείες που δραστηριοπoιούνται στην Ελλάδα και αλλάζουν τον κόσμο

Για πρώτη φορά η διάσημη λίστα στην Ελλάδα: Eταιρείες με ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα, χτίζουν ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Το Fortune, με κεντρικό σύνθημα «Doing Well By Doing Good», καταρτίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη λίστα με τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας.

Πρόκειται για τη λίστα «Change the World» που καθιέρωσε η αμερικανική έκδοση και φωτίζει τις επιχειρήσεις εκείνες που διακρίνονται για το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούν, αναλαμβάνοντας έμπρακτα το δικό τους μερίδιο ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, στους εργαζομένους τους και στο περιβάλλον.

Στόχος της λίστας είναι να αναδείξει τις επιχειρήσεις εκείνες στις οποίες το κοινωνικό όφελος και το επιχειρηματικό κέρδος συνδυάζονται αρμονικά και η ανάπτυξή τους χτίζει την ελπίδα για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο.

Η λίστα του Fortune «Change the World» αναδεικνύει τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν θετική κοινωνική επιρροή, μέσα από δράσεις που αποτελούν μέρος της κεντρικής τους επιχειρηματικής στρατηγικής.

Η έρευνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Infobank Hellastat, εταιρεία οικονομικής και εμπορικής πληροφόρησης με ειδίκευση στην πιστοληπτική αξιολόγηση και το Κέντρο Αειφορίας (Centre for Sustainability and Excellence), που παρέχει τη μεθοδολογία και τους δείκτες αξιολόγησης των εταιρειών.

*Δείτε την ελληνική έκδοση της λίστας με τις εταιρείες, τα κριτήρια αξιολόγησης και τη μεθοδολογία στο νέο τεύχος του Fortune αυτή τη Δευτέρα 02 Ιουλίου στα περίπτερα.