Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για την Longaccess από το Jeremie Openfund II

Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για την Longaccess από το Jeremie Openfund II
Photo:

Η ελληνική startup που εστιάζει στην αρχειοθέτηση σε cloud, ανακοίνωσε επίσης την έναρξη της υπηρεσίας BigStash.

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jeremie Openfund ΙΙ, εξασφάλισε η ελληνική Longaccess, η νεοφυής εταιρεία αρχειοθέτησης στο διαδικτυακό cloud. Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει τη συνολική επένδυση στην εταιρεία στα 410.000 ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Longaccess Παναγιώτης Βρυώνης αναφερόμενος στην εξέλιξη επεσήμανε ότι: «Εκτιμούμε ότι η ζήτηση για αρχειοθέτηση στο cloud θα ξεπεράσει τελικά ακόμη και την ζήτηση για αποθήκευση δεδομένων στα οποία απαιτείται συχνή πρόσβαση. Στόχος μας είναι να είμαστε οι καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα».

Σήμερα, η εταιρεία ανακοινώνει την έναρξη της BigStash, μιας υπηρεσίας για ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να διατηρούν αρχεία του υλικού τους online – είτε πρόκειται για λίγα gigabyte είτε για πολλαπλά terabytes. Παράλληλα προσφέρει 5TB χώρο δωρεάν, για ένα χρόνο, σε όλους τους χρήστες που θα γραφούν στις προσεχείς μέρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στα άμεσα σχέδιά της είναι μία σειρά από επιπλέον λειτουργίες, όπως η σύνδεση με άλλους παρόχους cloud αρχειοθέτησης που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν δεδομένα από και προς το BigStash, όπως επίσης και μία πρωτότυπη προσέγγιση στην ασφάλεια και την προστασία δεδομένων.

Ο εταίρος στο Jeremie Openfund ΙΙ, Γεώργιος Τζιραλής δήλωσε: «Θεωρούμε την αρχειοθέτηση δεδομένων ένα ανοικτό πρόβλημα: Οι σημερινές λύσεις επικεντρώνονται κυρίως στον συγχρονισμό μεταξύ συσκευών και υπολογιστών και την συνεργασία πάνω σε ψηφιακά αρχεία, αλλά όχι στην αρχειοθέτηση. Χαιρόμαστε που μπορούμε να στηρίξουμε το όραμα μίας πολύ δημιουργικής ομάδας που φιλοδοξεί να υλοποιήσει μία υπηρεσία που θα ανταποκρίνεται τις ανάγκες των χρηστών σε αυτόν τον τομέα».