Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα αυξηθούν τα διόδια»

Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα αυξηθούν τα διόδια»

Η μόνη αύξηση διοδίων είναι στο τμήμα Αφίδνες-Καμένα Βούρλα.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε χθες, μιλώντας στη Βουλή, ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αύξηση στα διόδια. «Δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων. Καμία απολύτως», είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός στα δημοσιεύματα των ημερών για επικείμενες αυξήσεις.

Όπως διευκρίνισε, στη Βουλή, ο κ. Χρυσοχοΐδης, η μόνη νέα πρόβλεψη που περιελήφθη στη συμφωνία για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων είναι αυτή η οποία με διάταξη υποχρεώνει τον παραχωρησιούχο να φέρει σχέδιο εγκεκριμένο και από τις τράπεζες για την εφαρμογή αναλογικών υβριδικών διοδίων, «διότι είναι άδικο να μην υπάρχει τέτοιο σύστημα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι δεν αυξάνονται τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, στον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός-Κλειδί, στο τμήμα Καμένα Βούρλα- Ράχες και στον Ε65 γιατί υπάρχει ένα διόδιο στις Θερμοπύλες. «Η μόνη αύξηση διοδίων», είπε ο υπουργός «και αυτό διότι έχει προβλεφθεί στην αρχική σύμβαση, είναι στο τμήμα Αφίδνες-Καμένα Βούρλα. Όμως, επειδή το πρόβλημα έχει να κάνει με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, θα διασφαλιστεί ότι ο συχνός χρήστης θα έχει έκπτωση 50%».