CNN: Η JPMorgan προβλέπει ότι Πειραιώς και Eurobank απέτυχαν στα stress tests

CNN: Η JPMorgan προβλέπει ότι Πειραιώς και Eurobank απέτυχαν στα stress tests
Photo:

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της JPMorgan, στις τράπεζες οι οποίες απέτυχαν στα τέστ αντοχής βρίσκεται και η πορτογαλική Banco Comercial Portugues.

Τρεις μέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζικών τεστ αντοχής από την ΕΚΤ, το CNNMoney μεταδίδει τις προβλέψεις των αναλυτών της JPMorgan, σύμφωνα με τις οποίες η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank «βρίσκονται ανάμεσα στις τράπεζες που πιθανότατα απέτυχαν».

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, ενώ προσθέτει ότι εκτός από τις δύο ελληνικές τράπεζες, η JP Morgan προβλέπει πως θα αποτύχει και η πορτογαλική Banco Comercial Portugues.

Το δημοσίευμα του CNNMoney αναφέρει ότι η Eurobank δεν απάντησε στο αίτημα να σχολιάσουν αυτές τις προβλέψεις, ενώ η τράπεζα Πειραιώς και η BCP αρνήθηκαν να σχολιάσουν οτιδήποτε.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται και η πρόβλεψη ενός αναλυτή της Pimco, του Φιλίπ Μποντερό, σύμφωνα με τον οποίο 18 περίπου ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στα stress tests, χωρίς όμως να τις κατονομάζει.

Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής της ΕΚΤ ελήφθησαν σήμερα από τις διοικήσεις των τραπεζών, ενώ η προγραμματισμένη τους ανακοίνωση θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, 26 Οκτωβρίου.