Coca Cola 3E: Συνεργασία με 10 μεταφορείς στη Βόρεια Ελλάδα

Coca Cola 3E: Συνεργασία με 10 μεταφορείς στη Βόρεια Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αλλαγής στον τρόπο διανομής των προϊόντων της και στη Θεσσαλονίκη.

Συνεργασία με 10 μεταφορείς στη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε η Coca-Cola Τρία Έψιλον, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία αλλαγής στον τρόπο διανομής των προϊόντων της και στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, σύντομα αναμένεται να προστεθούν άλλοι οκτώ επαγγελματίες στο δίκτυο συνεργατών της για το μεταφορικό έργο στο νομό, όπως υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, δύο από τους ήδη υφιστάμενους συνεργάτες είναι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι αξιοποίησαν τα κίνητρα που δόθηκαν από την Coca-Cola Τρία Έψιλον.

«Η απόφαση της εταιρείας για τη Θεσσαλονίκη αφορούσε στην εφαρμογή του μοντέλου, που ακολουθείται εδώ και χρόνια στην υπόλοιπη Ελλάδα. Προηγήθηκαν προσπάθειες δύο χρόνων, προκειμένου να βρεθεί λύση με αμοιβαία οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και τους εργαζόμενους του τμήματος διανομής. Συγκεκριμένα, από το 2011, η εταιρεία είχε καταθέσει συνολικά τέσσερις προτάσεις στους εκπροσώπους των εργαζομένων, με βασικό άξονα τη συνέχιση της μεταξύ τους συνεργασίας, αναλαμβάνοντας τη διανομή των προϊόντων ως ανεξάρτητοι οδηγοί, διατηρώντας δηλαδή ουσιαστικά εγγυημένη την εργασία τους μέχρι και πέντε χρόνια. Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία θα παρείχε τα φορτηγά και θα αναλάμβανε όλα τα έξοδα που θα προέκυπταν. Οι προτάσεις αυτές, όμως, δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων», υποστηρίζει η εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, πάντως, συμπληρώνουν σήμερα 80 ημέρες απεργίας, αντιδρώντας στις εξελίξεις.