Δεν προκηρύσσουν νέα απεργία οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Δεν προκηρύσσουν νέα απεργία οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η 48ωρη απεργία - Αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ.

Η 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ την Παρασκευή ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα και οι συνδικαλιστές δεν προτίθενται να προκηρύξουν νέα απεργία.

«Η 48ωρη απεργία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ολοκληρώνεται σήμερα. Είμαστε επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι», δήλωσε πριν από λίγα λεπτά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κωνσταντίνος Βαρσάμης, έπειτα από τη συνεδρίαση των συνδικαλιστών των σωματείων εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και απευθύνει, με την ανακοίνωσή της, κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας: « Να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».

«Ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων», δήλωσε ο κ. Βαρσάμης. Ερωτηθείς τι πρέπει να πράξουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που λαμβάνουν τα ατομικά φύλλα επίταξης, ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ απάντησε: «Κανονικά θα πρέπει να πάνε εκεί που ορίζει το φύλλο επίταξης», καλώντας εμμέσως τους εργαζόμενους να πειθαρχήσουν.

Στο μεταξύ αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ, καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, μετά την επίταξη.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ.

Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.

Διαβάστε ακόμη: 

Δεν αλλάζει τίποτα για τους 2 εκατ. πολίτες της «μικρής ΔΕΗ»