Δεξί «κροσέ» στην αγορά ασφάλειας από τον Μιχάλη Ζαμπίδη

Δεξί «κροσέ» στην αγορά ασφάλειας από τον Μιχάλη Ζαμπίδη

Ο γνωστός αθλητής περνάει από το ρινγκ στην επενδυτική «αρένα», δημιουργώντας την Iron Guard Protection.

Μια νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά έχοντας στο πλάι της δυνατά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μιχάλης Ζαμπίδης μαζί με τρεις Έλληνες επιχειρηματίες (Λάμπρο Παπανικολάου, Γενικό Διευθυντή, Γιάννη Βαμβούκη, Τεχνικό Σύμβουλο, Θωμά Ρούμπα, Επιχειρηματικό Σύμβουλο) παρουσίασαν το νέο τους εγχείρημα που στόχο έχει να καθιερωθεί ως ο ηγέτης του κλάδου των υπηρεσιών ασφαλείας και σταδιακά να αποτελέσει συνώνυμο της ασφάλειας στη συνείδηση κάθε πολίτη, εταιρίας ή οργανισμού στην Ελλάδα.

«Έπειτα από 24χρονια παρουσίας στα ρινγκ αυτή τη φορά αποφάσισα να μπω σε επενδυτική αρένα. Αισθάνομαι ότι αυτό που χάνεται είναι η ασφάλεια και με δεδομένο το ότι η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη άμυνα στόχος μας είναι να δουλέψουμε με νέους αδειοδοτημένους ανθρώπους που θα έχουν λάβει την καλύτερη εκπαίδευση ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν καταστάσεις κρίσεων» ανέφερε ο Μιχάλης Ζαμπίδης ο οποίος θα επιφορτιστεί με την εκπαίδευση των φυλάκων. Πρόσθεσε μάλιστα πως η επιλογή των φυλάκων ασφαλείας θα γίνει με κριτήρια την πειθαρχία, τον σεβασμό και το ήθος που θα τους διακρίνει, καθώς επίσης και από την ικανότητά τους να μαθητεύσουν πάνω σε θέματα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών.

Παράλληλα, η IronGuardProtection φέρνει το Πρόγραμμα Προσωπικής Προστασίας & Αυτοάμυνας «SELFPROTECT» το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες, σε οικογένειες ακόμα και σε παιδιά.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεωρητικές και πρακτικές εκπαιδεύσεις για την πρόβλεψη και αντιμετώπιση πιθανών ακραίων περιστατικών και εκπαίδευση σε τεχνικές αυτοάμυνας. Επικεφαλής του προγράμματος SELFPROTECT είναι ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του στον πρωταθλητισμό αλλά και την τεχνογνωσία του σε ότι αφορά μεθόδους αυτοάμυνας, αυτοπειθαρχίας και προσωπικής ενδυνάμωσης, σχεδίασε το εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου να μεταδώσει αυτή τη γνώση και να συνεισφέρει στο ευρύτερο κοινό.
Επιπλέον, διαμόρφωσε μία ειδική εκδοχή του προγράμματος για τις μικρότερες ηλικίες σε συνεργασία με εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν κρούσματα ενδοσχολικής βίας.

Στο fortunegreece.com μίλησε και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Γιάννης Βαμβούκης, ο οποίος, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Ασφαλείας, γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα του κλάδου και το όραμά του είναι να υπάρχουν καλοπληρωμένοι φύλακες που θα είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους και θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. «Οι προοπτικές του κλάδου είναι μεγάλες, καθώς υπάρχει ένα κενό μεταξύ των μεγάλων πολυεθνικών και των υπόλοιπων ελληνικών εταιρειών που επιχειρούμε να καλύψουμε. Ο λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε την Iron Guard Protection είναι για να παρέχουμε υπηρεσίες με ανθρώπινο δυναμικό. Είναι κάτι που έχει ξεχαστεί από την αγορά και δυστυχώς υπάρχει παράλληλα μια σύγχυση στο μυαλό του κόσμου για το τι πραγματικά σημαίνει ασφάλεια και εμείς επιχειρούμε να το ξεκαθαρίσουμε» τονίζει ο κ. Βαμβούκης.

Ο ίδιος δεν έκρυψε μάλιστα την πρόθεση του να κατακτήσει ένα μεγάλο, όπως είπε, κομμάτι της πίτας αφού ο τζίρος των εταιρειών security στη χώρα μας ανέρχεται σε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ με τον αριθμό των βασικών παιχτών που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο να ανέρχεται σε 20.  «Δυστυχώς βλέπουμε καθημερινά πολλές εταιρείες να κλείνουν ή να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές τους απαιτήσεις. Το Iron Guard είναι ένα εγχείρημα που μέσα στην κρίση ήταν περίεργο για όλους. Ακόμα και στην εφορία που κάναμε έναρξη τους φάνηκε περίεργο πώς σε αυτή την εποχή εμείς ανοίγουμε εταιρεία. Βασιζόμαστε πάρα πολύ στις γνώσεις που έχει ο καθένας στο αντικείμενό του, αλλά και στην πολυετή πείρα που μας αποτρέπει από τα να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Βιομηχανική αντικατασκοπεία και anti-bulling!
Το πελατολόγιο είναι τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός τομέας. Από έναν απλό φύλακα σε ένα πολυκατάστημα μέχρι φυλάξεις προσώπων. Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο κομμάτι προστασίας ανηλίκων και κυρίως στο anti-bulling, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρξει στοχευμένη προσφορά υπηρεσιών σε θέματα βιομηχανικής αντικατασκοπείας.

«Πιστεύουμε ότι στην πρώτη διετία θα κλείσουμε με ένα τζίρο κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ και θα έχουμε αναπτύξει ένα προσωπικό 1.000 ατόμων. Η τελική άδεια ελήφθη πριν από ένα μήνα και έχουμε ξεκινήσει και επίσημα τη λειτουργία μας. Τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα, αλλά αυτές είναι οι συνθήκες στις οποίες έχουμε μάθει να δουλεύουμε. Σίγουρα έχουν γίνει περικοπές στο θέμα της φύλαξης από εταιρείες, όμως, η εγκληματικότητα αυξάνεται και παρατηρείται εισροή κακοποιών στοιχείων. Αυτό δημιουργεί νέες ανάγκες και νέες υπηρεσίες. Πλέον ένας φύλακας αν δεν είναι σωστά εκπαιδευμένος δεν θα μπορεί να επιβιώσει στην αγορά, γι’ αυτό και είδαμε πολλές εταιρείες του κλάδου να κλείνουν» καταλήγει ο κ. Βαμβούκης.