Διαδηλώνουν ξανά τα «κίτρινα γιλέκα» – Σιωπή από τον Μακρόν

Διαδηλώνουν ξανά τα «κίτρινα γιλέκα» – Σιωπή από τον Μακρόν
epa07203416 French President Emmanuel Macron (C) assesses the damages of the 'Yellow Vests' protest a day earlier, next to the Champs Elysee in Paris, France, 02 December 2018. The so-called 'gilets jaunes' (yellow vests) are a protest movement, which reportedly has no political affiliation, is protesting across the nation over high fuel prices. EPA/ETIENNE LAURENT

Ο Μακρόν θα εκφραστεί «την επόμενη εβδομάδα» για την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», ώστε «να μην ρίξει λάδι στη φωτιά» πριν τις νέες διαδηλώσεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα εκφραστεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» για την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», καθώς ο αρχηγός του Κράτους δεν έχει σκοπό «να ρίξει λάδι στη φωτιά» πριν από τις νέες μεγάλες διαδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν αύριο Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έπειτα από διάφορες συζητήσεις κι αφού περιεργάστηκε τον ορίζοντα, ο πρόεδρος, με διαύγεια όσον αφορά το πλαίσιο και την κατάσταση, δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και κατά συνέπεια δεν έχει την πρόθεση να εκφραστεί πριν από το Σάββατο», είπε ο Φεράν. «Αντίθετα», ο Μακρόν θα τοποθετηθεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης σχεδιάζουν να καταθέσουν πρόταση μομφής

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) και του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) που έχουν δυσαρεστηθεί από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η γαλλική κυβέρνηση την κρίση των “κίτρινων γιλέκων” σχεδιάζουν να καταθέσουν πρόταση μομφής τη Δευτέρα.

Αν και δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες ψήφους, ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να πάρουν με το μέρος τους και άλλους βουλευτές, καθώς σε όλη τη χώρα επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο και τους χειρισμούς του.

“Τις ερχόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε να διευρυνθεί η ομάδα των ανθρώπων που μπορούν να καταθέσουν αυτήν την πρόταση (μομφής) μαζί με μας”, και από άλλα πολιτικά κόμματα, δήλωσε ο αρχηγός του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ σε δημοσιογράφους.