Δυο στους τρεις Γάλλους λένε «non» στον Σαρκοζί

Δυο στους τρεις Γάλλους λένε «non» στον Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος θα είναι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2017, παρ' ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αντίθετη.

Μπορεί ο ίδιος να δηλώνει αθώος στις κατηγορίες για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής, διατυμπανίζοντας πως μερίδα δικαστών της Γαλλίας τον καταδιώκουν στο πλαίσιο μίας συγκεκαλυμμένης σκευωρίας για την πολιτική εξόντωσή του, και να επιμένει πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας στις επόμενες εκλογές, ωστόσο, φαίνεται πως οι Γάλλοι έχουν άλλοι γνώμη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Le Parisien και του iTV-Aujourd’hui en France, σχεδόν δύο στους τρεις Γάλλους πολίτες -ποσοστό 65%– δεν θέλουν ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017. Ωστόσο, ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό που φτάνει στο 70% εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα το κάνει τελικά!

Στην ερώτηση αν θα ήθελαν ο Νικολά Σαρκοζί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017, το 65% των ερωτηθέντων απάντησαν «όχι», το 33% «ναι», ενώ το 2% δεν απάντησε.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει αν νομίζει ότι ο Νικολά Σαρκοζί θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές του 2017, το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», που είναι κατά μια ποσοστιαία μονάδα κάτω από το ποσοστό του Μαρτίου, έναντι του 28% που απάντησε «όχι» και του 2% που δεν απάντησε.

Στην ερώτηση αν νομίζουν ότι «με τις τρέχουσες υποθέσεις, το UMP μπορεί ακόμη να στέλνει τον Νικολά Σαρκοζί «ως υποψήφιος για την προεδρία», το 57% των γάλλων απάντησε αρνητικά, έναντι του 41% που απάντησε θετικά.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.057 ατόμων και έγινε τηλεφωνικά αλλά και μέσω του διαδικτύου στις 3 και 4 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη: 

Σαρκοζί, όπως λέμε… Μπερλουσκόνι!

«Σαρκοζί δεν θέλουμε να γυρίσεις στην πολιτική»

Ο Σαρκοζί καταγγέλλει την «πολιτική εκμετάλλευση της δικαιοσύνης»

«Θέλουν να κόψουν τα πόδια» του Σαρκοζί