Δείτε τη Ferrari που πουλήθηκε για 38,1 εκατ. δολάρια

Δείτε τη Ferrari που πουλήθηκε για 38,1 εκατ. δολάρια

Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης αυτοκινήτου σε δημοπρασία.

Μια κόκκινη Ferrari 250 GTO Berlinetta του 1962, που κάποτε είχε εμπλακεί σε ένα θανατηφόρο ατύχημα, «έσπασε» το ρεκόρ πώλησης αυτοκινήτου σε δημοπρασία. Πουλήθηκε για 38,1 εκατ. δολάρια στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασίας  Bonhams.

Το όνομα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε, αλλά η τιμή της Ferrari ξεπέρασε τα 30 εκατ. δολάρια που είχαν δαπανηθεί το 2013 για την Mercedes-Benz W196 Formula One, μοντέλο του 1954.

Δημοσιεύματα ανέβαζαν τη τιμή της Ferrari στα 70 εκατ. δολάρια, αλλά ο πρόεδρος του οίκου Robert Brooks έκανε λόγο απλά για φήμες. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν στην ιδιοκτησία μιας οικογένειας από το 1965 μέχρι και σήμερα. Θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα μοντέλα της Ferrari.

Ανήκε αρχικά στον Γάλλο οδηγό αγώνων Τζο Σχλέσερ που έτρεξε στο Γύρο της Γαλλίας το 1962 μαζί με τον πρωταθλητή του σκι, τον Γάλλο Χένρι Ορειλέ. Ο δεύτερος αργότερα σε ένα άλλο αγώνα τράκαρε το αμάξι και πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε.

Το 1963 το αυτοκίνητο επισκευάστηκε από τη Ferrari και το 1965 περιήλθε στην κατοχή του Φαμπρίτσιο Βιολάτι, γόνο πλούσιας ιταλικής οικογένειας.

Ήταν αυτός που θα οδηγούσε το αυτοκίνητο σε αγώνες μέχρι το θάνατο του το 2010, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.