Δωρεάν μαθήματα για νέους επιχειρηματίες

Δωρεάν μαθήματα για νέους επιχειρηματίες

Δείτε πως θα βελτιώσετε τις γνώσεις σας χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα.

Εμπειρική γνώση VS Πρακτική εξάσκηση. Κάποιοι ισχυρίζονται πως για να είσαι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας πρέπει να έχεις πρακτική εμπειρία – δεν φτάνει να έχεις διαβάσει, πρέπει να έχεις μάθει πάνω στη δουλειά.

Κι, όμως, αν δεν έχεις το θεωρητικό υπόβαθρο δε μπορείς να προχωρήσεις. Αν δεν ξέρεις τις θεωρίες δε μπορείς να προχωρήσεις στις πράξεις.

Τα μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων πολλές φορές είναι ακριβά – γι αυτό και αρκετοί επιλέγουν να παραβλέψουν αυτό το κομμάτι.

Όχι πια. Δείτε όλα τα δωρεάν μαθήματα για τους επιχειρηματίες.

  1. 21 Κρίσιμα Μαθήματα για τους επιχειρηματίες

Ένα δίωρο μάθημα μέσω βίντεο με τον CEO της Docstoc στο οποίο μοιράζεται την εμπειρία της διαχείρισης μιας επιχείρησης. Από την εξέταση της ιδέα και την συγκέντρωση χρημάτων από επενδυτές μέχρι την στρατηγική ανάπτυξη.  Βρείτε το εδώ: https://www.udemy.com/21-golden-rules-for-entrepreneurs/ 2.       New Venture Finance: Startup Funding for Entrepreneurs Ορισμένοι επιχειρηματίες προτιμούν να μην προσφύγουν σε εξωτερική χρηματοδότηση, αν ήξεραν όμως τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εξασφαλίσουν τα χρήματα αυτά θα το έκαναν με μεγάλη ευχαρίστηση. Στο online μάθημα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ο καθηγητής Michael R. Pratt εξηγεί τι πρέπει να κάνετε στα πρώτα στάδια της επιχείρησής σας για να προετοιμαστείτε για τη χρηματοδότηση, ποια είναι η καλύτερη πηγή χρηματοδότησης, πώς να πείσετε τους επενδυτές και πώς να πιάσετε τον στόχο σας.

Βρείτε το εδώ: https://www.coursera.org/course/venturefinance

  1. Εισαγωγή στο Web Development: HTML

Όλες οι εταιρείες έχουν πλέον online παρουσία και ναι η δημιουργία HTML είναι η απαραίτητη.

Βρείτε το εδώ: https://www.udemy.com/webdevelopment101_html/

  1. Scaling Operations: Linking Strategy and Execution

Πρόκειται για ένα μάθημα διάρκειας πέντε εβδομάδων που σας δείχνει πώς να οικοδομήσετε μια επιχείρηση που λειτουργεί σωστά, σταθερά και κλιμακωτά. Κανείς δε θέλει μια επιχείρηση που να κλείσει γρήγορα.

Βρείτε το εδώ: https://www.coursera.org/course/scalingoperations

  1. Πώς να βγάλετε χρήματα online : Το επιχειρηματικό πλάνο του παθητικού εισοδήματος

Μέσα σε 12 εβδομάδες οι καθηγητές του μαθήματος θα σας δείξουν έναν απλό , αλλά αποτελεσματικό, τρόπο για να βγάλετε χρήματα online. Θα σας μάθει πως μπορείτε να βγάλετε 5.000 δολάρια το μήνα, δημιουργώντας 10 ιστοσελίδες που αποδίδουν 500 δολάρια η καθεμία. Είναι μια καλή εισαγωγή για όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια online επιχείρηση, αλλά δεν ήταν σίγουροι για το πώς να το κάνουν. Βρείτε το εδώ: https://www.udemy.com/how-to-make-money-online-business-plan/

6.       Επιτυχημένες διαπραγματεύσεις: Βασικές στρατηγικές και τις δεξιότητες

Η ικανότητα για διαπραγματεύσεις είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια ενός επιτυχημένου επιχειρηματία. Ο George Siedel απ’ το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν  θα προσεγγίζει την έννοια της διαπραγμάτευσης και παρουσιάζει τις τεχνικές διαπραγματεύσεων υπογραμμίζοντας τη συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων.

Βρείτε το εδώ: https://www.coursera.org/learn/negotiation-skills

7.       Θεμέλια της Στρατηγικής Επιχειρήσεων

Νομίζετε ότι θα αποκτήσετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αν έχετε καταλάβει πώς να τοποθετήσετε την εταιρεία σας για να μεγιστοποιήσετε την αξίας της; Ο καθηγητής Michael Lenox , από το Πανεπιστήμιο του Darden School of Business στη Βιρτζίνια , έχει δημιουργήσει ένα μάθημα επτά ωρών για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να κατανοήσουν τις ανταγωνιστικές αγορές, να αναλύσει τη δομή και τις δυνατότητες, καθώς και τον τρόπο προσδιορισμού της ανταγωνιστικής θέσης. Βρείτε το εδώ: https://www.udemy.com/foundations-of-business-strategy/ 8.       Βασικές αρχές του Σχεδιασμού και Διαχείρισης Έργων Το μάθημα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια εξηγείς τους επιχειρηματίες πώς να προγραμματίζουν σωστά ένα έργο και εξηγεί τι πρέπει να κάνετε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχατε προγραμματίσει.  Η κατανόηση του πώς να αντιδράσετε όταν τα πράγματα πάνε στραβά είναι εξίσου σημαντική με την κατανόηση του πώς να εκτελέσετε ένα έργο.

Βρείτε το εδώ: https://www.coursera.org/course/projects101

  1. Επιχειρηματικότητα – Από την ιδέα στην πράξη

Έχετε μια ιδέα και θέλετε να την κάνετε πράξη, μια πράξη μάλιστα που να σας αποφέρει χρήματα; Ο Dr. Jeff Cornwall εξηγεί τα πρακτικά βήματα ώστε να κάνετε την ιδέα σας μια επιτυχημένη επιχειρηματική πράξη.

Βρείτε το εδώ: https://www.udemy.com/entrepreneurship-from-idea-to-launch/

  1. Το μάρκετινγκ στον ψηφιακό κόσμο

Ζούμε πλέον στην εποχή του Ίντερνετ και όλα τα τμήματα πρέπει να χορέψουν σε αυτό τον ρυθμό. Πρόκειται για ένα μάθημα τεσσάρων εβδομάδων από τον Aric Rindfleisch του Πανεπιστημίου του Ιλινόις που στόχο έχει να μυήσει τους επιχειρηματίες στον ψηφιακό κόσμο και να τους συστήσει με τις νέες αυτές πρακτικές.

Βρείτε το εδώ: https://www.coursera.org/course/dmdigitalworld