Έχετε το DNA ενός Επιχειρηματία;

Έχετε το DNA ενός Επιχειρηματία;

Έρχεται ο Δεύτερο Κύκλος του Founder Institute.

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου με την δημιουργία 6 νέων και ανερχόμενων επιχειρήσεων, ξεκινάει επίσημα ο δεύτερος κύκλος του Founder Institute στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2015.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μια σειρά δωρεάν εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό.

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την έναρξη του δεύτερου κύκλου του Founder Institute στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, και ώρα 18:30 στο Orange Grove (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 5, 106 74, Αθήνα – στο ισόγειο).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Μέντορες, τους Αποφοίτους και τους Διευθυντές του προγράμματος και να μάθουν πώς μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους startup μέσα από την συμμετοχή τους στο Founder Institute.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές επισκεφτείτε το http://fi.co/e/34691.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Orange Grove και την Ολλανδική Πρεσβεία.

Μέσα από ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα σπουδών, το Founder Institute βοηθάει επίδοξους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν βιώσιμες εταιρείες τεχνολογίας.

Το Founder Institute, με αναγνωρισμένα ποσοστά επιτυχίας παγκοσμίως, απευθύνεται σε όσους θέλουν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, αγροτικές τεχνολογίες (agtech), cleantech, e-commerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, και άλλα.

Το πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στην πράξη και όχι την θεωρία, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές των πιο ανεπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων και εστιάζει σε κάθε πτυχή δημιουργίας μιας επιχείρησης από την έρευνα και ανάπτυξη πελατολογίου μέχρι τις πωλήσεις και το bootstrapping. Κάθε ενότητα παραδίδεται με τη συμμετοχή κορυφαίων CEOs και έμπειρων μεντόρων, οι οποίοι μοιράζονται τις μοναδικές, και συχνά διαφορετικές, απόψεις τους σχετικά με το θέμα, και παρέχουν συμβουλές μέσα από την εμπειρία τους και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν ομαδικές εργασίες σύμφωνα με τη θεματολογία κάθε ενότητας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα ενθαρρύνει το ομαδικό πνεύμα και την συνεργασία. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν ομάδες εργασίας, ανταλλάσουν απόψεις, αλληλοσυμπληρώνονται, παρέχουν και λαμβάνουν συμβουλές και, το σημαντικότερο, δημιουργούν ένα δίκτυο συνεργατών και γνωριμιών που τους παρέχει υποστήριξη τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά το πέρας του προγράμματος.

Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να καταθέσουν την ιδέα τους. Αντίθετα, υποβάλλονται σε μια σειρά από τεστ, σχεδιασμένα σε συνεργασία με κορυφαίους κοινωνικούς επιστήμονες, τα οποία αξιολογούν στοιχεία της προσωπικότητας τους και των ικανοτήτων τους και προβλέπουν τις δυνατότητες επιτυχίας του κάθε υποψηφίου ως επιχειρηματία. Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη μέθοδος αξιολόγησης έχει ποσοστό επιτυχίας πάνω από 85% .

«Προτείνω ανεπιφύλακτα το Founder Institute σε όποιον σκέπτεται σοβαρά να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση. Θα γνωρίσει σημαντικούς μέντορες , θα γίνει μέλος ενός δικτύου νέων επιχειρηματιών και, το σημαντικότερο, θα μάθει περισσότερα πράγματα μέσα σε 14 εβδομάδες απ’ ότι θα μάθαινε μόνος του σ’ ένα χρόνο», δήλωσε ο Δημήτρης Σχορετσανίτης – Ιδρυτής του startup Modernizor και απόφοιτος του Athens Founder Institute.

«Το Founder Institute υπήρξε μια καταπληκτική εμπειρία, η οποία έδωσε σάρκα και οστά στο επιχειρηματικό μας πλάνο, μεταμορφώνοντας το σε μια πραγματική επιχείρηση και δίνοντάς μας την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται κάθε startup εταιρία για να μπορέσει να καθίσει μπροστά σε επενδυτές και να ζητήσει την οικονομική τους υποστήριξη για να πραγματοποιήσει τον σκοπό της ύπαρξής της», ανέφερε ο Αθανάσιος Λαδόπουλος – Ιδρυτής του startup MyeTutor.org και απόφοιτος του Athens Founder Institute

Σημαντικοί μέντορες έχουν ήδη εκδηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πρόγραμμα μεταξύ των οποίων:

• Adeo Ressi: Ιδρυτής & CEO, Founder Institute
• Αλέξης Ελευθεριάδης: Chief Scientist & Συν-ιδρυτής, Vidyo
• Αντώνης Μαρκόπουλος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ασία Pacific Region, Intralot
• Απόστολος Αποστολάκης: Σύμβουλος & Συν-ιδρυτής , Doctoranytime.gr, Συν-ιδρυτής E-food.gr
• Βασίλης Νικολόπουλος: CEO & Συν-ιδρυτής, Intelen
• Γιάννης Κανελλόπουλος: Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group
• Γιάννης Δοξαράς: Διευθύνων Σύμβουλος, Warp.ly
• Κωστής Σταυρόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος , iSquare S.A. (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & Κύπρο)
• Σωτήρης Συρμακέζης: Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς
• Τάσος Φλάμπουρας: Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA
• Και πολλοί ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://fi.co.