Εύκολη δημιουργία time-lapse video για τον καθένα

Εύκολη δημιουργία time-lapse video για τον καθένα

Με μια ευφυή και πρωτοποριακή συσκευή φτιάχνετε time-lapse σαν επαγγελματίας.

Η time-lapse photography είναι μια τεχνική ανάμεσα στη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Μια σταθερή φωτογραφική μηχανή παίρνει λήψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. μια κάθε δευτερόλεπτο ή κάθε λεπτό ή μία την ημέρα, ανάλογα με το θέμα), οι οποίες στη συνέχεια συνδυάζονται και «παίζονται» σαν βίντεο προσφέροντας την απεικόνιση ενός γεγονότος σε εξέλιξη (ένα λουλούδι που ανοίγει, ένα κτήριο που χτίζεται, σύννεφα στον ουρανό κ.ά.).

Μέχρι και σήμερα, το να δημιουργήσει κανείς ένα αξιόλογο time-lapse σημαίνει να ορίσει πλήθος ξεχωριστών παραμέτρων και είτε να τραβά χειροκίνητα την κάθε λήψη, είτε να χρησιμοποιήσει intervalometer, μια μάλλον ακριβή και συνήθως δύσχρηστη συσκευή που μετρά το χρονικό διάστημα που έχετε ορίσει και τραβά τις λήψεις αυτόματα.

Με το Michron όλα αυτά γίνονται παιχνιδάκι. Οι δημιουργοί του δηλώνουν πως ο χρήστης δεν χρειάζεται να έχει την παραμικρή ιδέα από φωτογραφία. Μπορεί να τραβήξει σε οποιοδήποτε mode της μηχανής του (Landscape, Portrait, Night Time κ.λπ.), να ορίσει τον ενδιάμεσο χρόνο, να κάνει zoom in και zoom out σε προκαθορισμένες στιγμές κ.ά.

1/3

Το Michron είναι ένα μικρό και οικονομικό intervalometer που συνεργάζεται και παίρνει εντολές από την εφαρμογή στο κινητό σας (iPhone ή Android) και μπορεί να αλλάζει τις παραμέτρους χωρίς εσείς να ασχοληθείτε με πολύπλοκες ρυθμίσεις. Τοποθετείται πάνω στη φωτογραφική μηχανή και την ελέγχει σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί ή προταθεί διάφορες λύσεις, αλλά το πλεονέκτημα της συγκεριμένης που δεν έχει καμία άλλη είναι πως μπορεί κανείς να ορίσει τα πάντα από την εφαρμογή στο κινητό του (iPhone ή Android) και μετά να αφήσει τη συσκευή να εκτελέσει αυτές τις εντολές.

Η καμπάνια στο Kickstarter ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου και μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου είχε ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο των $40.000 φτάνοντας στα $116.700.

Δείτε τη συσκευή σε λειτουργία:

Διαβάστε ακόμη: Τα καλύτερα παιχνίδια για Android