Ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής Τραμπ για το Ιράν από Αμερικανίδα πρέσβη

Ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής Τραμπ για το Ιράν από Αμερικανίδα πρέσβη
epa06169300 US President Donald J. Trump (L) and President Sauli Niinisto (R) of Finland enter to hold a joint news conference in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 28 August 2017. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η πολιτική της χώρας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης δεν θα αλλάξει παρά τις προεδρικές εξαγγελίες.

Ακόμη και αν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώσει στο Κογκρέσο τον Οκτώβριο ότι το Ιράν δεν τηρεί τους όρους της συμφωνίας για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος που συνήψε με την Ομάδα 5+1, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον αποχωρεί από την συμφωνία, δήλωσε σήμερα η η Αμερικανίδα πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι.

Η Χείλι τόνισε στην ομάδα προβληματισμού του American Enterprise Institute ότι η πυρηνική συμφωνία «σχεδιάστηκε να είναι τόσο μεγάλη για να μην αποτύχει» και οι ηγέτες του Ιράν την χρησιμοποιούν για να «κρατούν τον κόσμο σε ομηρία με την κακή τους συμπεριφορά».

Χαρακτήρισε δε την συμφωνία «πολύ προβληματική και περιορισμένη», κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι την έχει παραβιάσει αρκετές φορές.