Έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές

Έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές

Απαιτείται σήμερα ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και ένας Πρωθυπουργός που θα αποκαταστήσει την καταστροφική εικόνα αναξιοπιστίας, που ολοκληρώθηκε με τις χθεσινές δηλώσεις.

Η υποψία στο Βερολίνο είναι διάχυτη. Από τα τέλη Μαρτίου πήρε σάρκα και οστά δημοσιότητας με άρθρο του Hans Werner Sinn. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου οικονομικών ερευνών (IFO) προχώρησε σε μια δημοσίευση που έμοιαζε με θεωρία συνωμοσίας.

Κατ’ αυτόν, τον υποστηρικτή της φιλικής εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ – για το καλό της και το καλό της Ευρωζώνης – στην Ελλάδα εξελισσόταν μία συνομωσία. Το δίδυμο ΤσίπραςΒαρουφάκης εφάρμοζαν το παίγνιο «καλός μπάτσος-κακός μπάτσος» απέναντι στην Ευρώπη με στόχο την έξοδο από το Ευρώ με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την Ελλάδα. Και τους χειρότερους για τους δανειστές. Ο συντηρητικός οικονομολόγος, με μεγάλο κύρος στην Γερμανική Κυβέρνηση, έγραψε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχοντας ως στόχο την πτώχευση και την έξοδο από το Ευρώ, εφάρμοζε το παίγνιό του με την δημιουργική ασάφεια ή με τα διαρκή και εναλλασσόμενα μηνύματα λύσης-μη λύσης. Στόχος, η απόκτηση όσο περισσοτέρων χρημάτων από την ΕΚΤ. Είτε μέσω του διατραπεζικού δανεισμού (Target 2) την πρώτη φάση, είτε με τον ELA. Με σκοπό την απόσυρση των χρημάτων από τους καταθέτες για την δημιουργία μαγιάς επιβίωσης της Ελλάδας της εκτός Ευρώ εποχής… Έδινε μάλιστα και ποσά. Ο Sinn υπολόγισε ότι τα δύο εργαλεία συνεισέφεραν 190 δις. στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 45 δις μπήκαν στα σεντούκια και τα 100 δις. μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Και βέβαια όλα αυτά τα δάνεια τα θεωρούσε χαμένα από χέρι. Με άλλα λόγια ισχυρίστηκε, ότι υπάρχει συνωμοσία από την «πρώτη φορά αριστερά», ανήθικη και σε βάρος των λαών της Ευρώπης και ειδικότερα της Γερμανίας.

Φυσικά κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορούσε να πιστέψει την θεωρία του. Αλλά σε σοβαρούς κύκλους στην Γερμανία ο άνθρωπος ακούγεται. Και δημιούργησε ένα κλίμα δυσπιστίας σε σχέση με τις προθέσεις του Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας με τα λάθη του – όπως ο ίδιος ομολόγησε χτες στην συνέντευξή του, άρχισε να συνειδητοποιεί την κατάσταση στην οποία οδηγούσε την χώρα, αποφάσισε την μεγάλη στροφή. Μετά από βασανιστικές διαπραγματεύσεις έφερε πίσω έναν οδικό χάρτη διάσωσης. Επώδυνο, «εκδικητικό» ίσως, αλλά μοναδικό για να αποφευχθεί η έξοδος από το Ευρώ και η άτακτη χρεοκοπία. Γνώριζε τα χαρακτηριστικά της καταστροφής από την μελέτη της «ομάδας πολέμου».

Ίσως δεν δώσαμε όση σημασία έπρεπε στην διαρκώς αναφερόμενη από όλους τους θεσμούς έλλειψη εμπιστοσύνης, που έφτασε να είναι τις τελευταίες ημέρες το βασικό προαπαιτούμενο. Και για να γίνει πιο συγκεκριμένη η απαίτηση ζητήθηκε πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα να αποκτήσει την ιδιοκτησία των μέτρων. Η μαγική λέξη ownership, σημαίνει ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν από την Βουλή, αλλά δεν φτάνει. Πρέπει η Κυβέρνηση να αποκτήσει την ιδιοκτησία της, δηλαδή να προωθήσει τις δεσμεύσεις της με ανθρώπους -Υπουργούς και τεχνοκράτες – που με συνέπεια, επιμονή και ταχύτητα θα προχωρούν τις μεταρρυθμίσεις χωρίς ταλάντευση. Η σκληρή εποπτεία από την τρόικα δεν έφτανε για να διαλύσει την έλλειψη εμπιστοσύνη τύπου Sinn.

Χθες η Κυβέρνηση, με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της και του ίδιου του Πρωθυπουργού, έχυσε την καρδάρα με το λιγοστό γάλα. Μια ημέρα πριν τη προαπαιτούμενη ψήφιση μέτρων, ο κ. Φίλης και ο κ. Καμένος δήλωναν ότι η εκκρεμής ακόμη συμφωνία είναι πραξικόπημα. Ο δε Πρωθυπουργός έκανε την μοιραία δήλωση. Θα ψηφίσει, είπε, τα μέτρα, αλλά δεν πιστεύει σ’ αυτά!!. Πάει η ownership, πάει και η ζητούμενη εμπιστοσύνη.

Πλέον, μένουν λίγες ώρες στον Αλέξη Τσίπρα και την Ελληνική Βουλή να μπαλώσουν όπως – όπως την ρωγμή εμπιστοσύνης. Στην οποία ήρθε καπάκι και η αποκάλυψη για την «ομάδα πολέμου» στο γραφείο του Βαρουφάκη, αλλά και η «λύση» Λαφαζάνη για κατάληψη των θερινών ανακτόρων της Τράπεζας της Ελλάδας και κατάσχεση του αποθεματικού της που θα συνεισφέρει μαζί με τα σεντούκια στην νέα Ελληνική Επανάσταση της δραχμής.

Δεν πιστεύω στην θεωρία συνομωσίας του Sinn και των ομοίων του. Πιστεύω, ότι όλη αυτή η τραγωδία της αριστεράς και της Ελλάδας οφείλεται στην ιδεοληψία, στην τσαπατσουλιά, στην ανικανότητα των κυβερνώντων. Και στην ψυχωτική δομή κάποιων.

Όμως δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ κι εσείς. Σημασία έχει τι πιστεύουν ή υποψιάζονται οι εταίροι. Και γι αυτό κάνω έκκληση μέσα στην Βουλή να εμφανιστεί ένα εθνικό αρραγές μέτωπο και ένας Πρωθυπουργός που θα αποκαταστήσει την καταστροφική εικόνα αναξιοπιστίας, που ολοκληρώθηκε με τις χθεσινές δηλώσεις.

Οι οιμωγές και τα κλαψουρίσματα, τα δάκρυα και τα αναφιλητά πρέπει να αντικατασταθούν με τοποθετήσεις πίστης στο τελευταίο εγχείρημα διάσωσης της χώρας και σιδερένιας απόφασης για εφαρμογή των προαπαιτούμενων.