Έκλεισε η συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν στο Παρίσι

Έκλεισε η συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν στο Παρίσι
epa06190771 French President Emmanuel Macron (L) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) speak after arriving on the Pnyx hill in Athens Greece, 07 September 2017. The French President Emmanuel Macron is on a two-day visit to Athens where he will give a major policy speech on the future of Europe. EPA/ARIS MESSINIS /POOL

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα, πριν ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Πρόγευμα εργασίας με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Παρίσι από αύριο. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μακρόν, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη, στο Παρίσι προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα,θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Παρίσι, για αύριο Πέμπτη (σε ώρες Ελλάδος) έχει αναλυτικά ως εξής:

-09:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale

-11:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)

-14:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων

-19:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen)

Ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου

Δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).