Έκρηξη του Σόιμπλε κατά της Ελλάδας στο Eurogroup

Έκρηξη του Σόιμπλε κατά της Ελλάδας στο Eurogroup
Minister of Finance of Germany Wolfgang Schaeuble attends the Eurogroup tour-de-table during informal meeting of Ministers for Economic and Financial Affairs (ECOFIN) in Riga, Latvia, April 24, 2015. REUTERS/Ints Kalnins - RTX1A2MR

Όπως μετέδωσε το Mega, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικός κι άλλοι επτά συνάδελφοί του διέκοψαν το Eurogroup.

Εξαιρετικά βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Πέμπτης, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στράφηκε εναντίον της πρότασης των θεσμών θεωρώντας την εξαιρετικά χαλαρή.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Μαρία Δεναξά, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε κριτική στο κείμενο των θεσμών επειδή ήταν πολύ πιο χαλαρό και προδίδει το μνημόνιο μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Σημείωσε, μάλιστα, ότι τα μέτρα που προτείνουν οι θεσμοί δεν μπορούν να περάσουν από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, διότι επιθυμούν να ληφθούν πολύ πιο σκληρά μέτρα για την Ελλάδα

Όπως μετέδωσε το δελτίο του Mega, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μαζί με επτά ακόμη υπουργούς, διέκοψαν το Eurogroup επειδή, όπως υποστήριξαν, δεν είναι δυνατόν να συζητούν ταυτόχρονα δύο προτάσεις.

Ο Σόιμπλε ζήτησε να εξεταστούν οι προτάσεις της Ελλάδας ούτως ώστε να ενταχθούν στις προτάσεις των θεσμών και να ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο έως την Κυριακή με τη διαδικασία των κατ’ επείγοντος.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από τη Μαρία Δεναξά, εξαιρετικά έντονες ήταν οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι φέρονται να τους διαμήνυσαν ότι την 1η Ιουλίου θα είναι μόνος του, αν δεν υπάρχει συμφωνία.