Ελεύθερα υπό όρους δύο μέλη της Χρυσής Αυγής

Ελεύθερα υπό όρους δύο μέλη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζονται οι απολογίες – Η Χρυσή Αυγή ζήτησε να συνεδριάσει την Πέμπτη στη Βουλή. 

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώτος από τους τρεις κατηγορούμενους, μέλη της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Στον κατηγορούμενο, ο οποίος αρνείται όσα του αποδίδει η Δικαιοσύνη, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Με τον ίδιο όρο αφέθηκε ελεύθερος και ο δεύτερος κατηγορούμενος, μέλος της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία του. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται επίσης το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδεται. O τρίτος κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να μεταχθούν ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης οι τέσσερις βουλευτές του κόμματος Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Ο γγ του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος έχει ζητήσει να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή αύριο, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε σήμερα να της διατεθεί η αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής προκειμένου να συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν έχει ακόμη, ωστόσο, οριστικοποιηθεί η ώρα της συνεδρίασης.

Φάκελος Λαγού: Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά και μαστροπεία