Η Ελλάδα δανείζεται ξανά από τις αγορές

Η Ελλάδα δανείζεται ξανά από τις αγορές
Photo: REUTERS

Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερεις μήνες με 3ετές ομόλογο – Στο 3% με 3,5% θα διαμορφωθεί το επιτόκιο.

Τη νέα έξοδο στις αγορές, αυτή τη φορά με 3ετές ομόλογο, πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Η έκδοση ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο και, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που αναμένεται να αντλήσει το Δημόσιο θα είναι μεταξύ 2,5 – 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο αναμένεται να είναι στην περιοχή του 3%- 3,5%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών:
«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για  τους σκοπούς επικείμενης 3-ετούς ομολογιακής έκδοσης «αναφοράς» σε ευρώ και υπό  το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα και να τιμολογηθεί στο άμεσο  μέλλον, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς».

Όπως είχε αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι, Bank of America, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, City, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomoura, HSBC, UBS και BMB Paribas.

«Καλός οιωνός» για τη νέα έκδοση ομολόγου, ήταν η μείωση του επιτοκίου των τρίμηνων εξάμηνων εντόκων γραμματίων που καταγράφηκε στη χθεσινή δημοπρασία (επιτόκιο 2,05% από 2,15% στις 10 Ιουνίου).

Σημειώνεται, ότι η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, μετά από 4 χρόνια αποκλεισμού, ήταν στις 10 Απριλίου με έκδοση 5ετούς ομολόγου και με επιτόκιο 4,75%.

Διαβάστε ακόμη: 

Μειώνεται το κόστος δανεισμού της Ελλάδας

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση από τον Γκίκα Χαρδούβελη