Ένα λεωφορείο που δεν μοιάζει με τα άλλα

Ένα λεωφορείο που δεν μοιάζει με τα άλλα

Αυξάνεται κατακόρυφα η ζήτηση για ταξίδια με πολυτελή λεωφορεία στις ΗΠΑ. 

Την περασμένη χρονιά, μία εταιρεία με την επωνυμία Vonlane άρχισε να προσφέρει τακτικά δρομολόγια μεταξύ Ντάλας και Όστιν, στο Τέξας. Όμως, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα, γεμάτα κόσμο, θόρυβο και οσμές παλαιομοδίτικα λεωφορεία, η Vonlane εφοδίασε τα οχήματά της με τις μισές θέσεις.

Επιπλέον, τα καθίσματα είναι δερμάτινα και το πάτωμα ξύλινο. Διαθέτουν τουαλέτα, Wi-fi, δορυφορική τηλεόραση και ραδιόφωνο. Η κουζίνα είναι εφοδιασμένη με σνακ και ποτά, καθώς και ποικιλία φαγητού που σερβίρεται κατά τις συνήθεις ώρες γευμάτων – όλα τα φέρνει μία συνοδός!

Η τρίωρη διαδρομή κοστίζει 100 δολάρια, περισσότερα δηλαδή από ό,τι μία πτήση που έχετε κάνει κράτηση καιρό πριν, αλλά λιγότερο από ό, τι μια κράτηση της τελευταίας στιγμής. Ωστόσο, η υπηρεσία δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι ανταγωνιστική μόνο ως προς το κόστος.

Η Vonlane είναι μία από τις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πολυτελών λεωφορείων. Είναι μέρος της αύξησης του αριθμού των νέων, προσφερόμενων υπηρεσιών για μεταφορά με το λεωφορείο από πόλη σε πόλη – τόσο με πολυτέλεια, όσο και οικονομικά. Η Αμερική έχει αρχίσει επιτέλους να ανακαλύπτει αυτό που οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες απολαμβάνουν εδώ και δεκαετίες: αξιοπρεπή λεωφορεία.

Από το 2010, ο αριθμός των ταξιδιών από πόλη σε πόλη έχει διπλασιαστεί- έχει διαμορφωθεί από τα 500 σε 1.000 την ημέρα. Αυτό που ξεκίνησε ως μια εξειδικευμένη υπηρεσία στο Σικάγο, εξυπηρετεί πλέον σχεδόν κάθε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ. Ο πελάτης- στόχος δεν είναι απαραιτήτως κάποιος που παίρνει τακτικά το λεωφορείο, αλλά κάποιος που υπό κανονικές συνθήκες θα προτιμούσε να πετάξει ή να οδηγήσει.

Η αύξηση των ταξιδιών με λεωφορείο αποδίδεται κυρίως στις μεγάλες ουρές και στον ενδελεχή έλεγχο στα αεροδρόμιο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, στην αστικοποίηση και στην έλευση της κινητής τεχνολογίας. Οι δύο επιπλέον ώρες στο λεωφορείο δεν θεωρούνται πια σπουδαία υπόθεση, καθώς ο καθένας μπορεί να «κουβαλάει» το γραφείο του παντού.