Ένας μήνας Φεστιβάλ Αθηνών

Ένας μήνας Φεστιβάλ Αθηνών

Με χορούς κλείνει ο Ιούνιος στο Φεστιβάλ.

Με τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις κλείνει ο «χορευτικός» Ιούνιος για το Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε έργα που μιλούν για τον παραλογισμό της ανθρώπινης κατάστασης, τα όρια της παρουσίας μέσα στην απουσία, τις μυστικές συνδέσεις των σωμάτων και τη διαρκή ροή της κίνησης. Όλα αυτά επεξεργασμένα και δουλεμένα από ταλαντούχους και καταξιωμένους χορογράφους, έτοιμα να αγγίξουν τις ψυχές των θεατών.

Οι παραστάσεις αναλυτικά:

«Μίκαελ Κλίεν- Jerusalem – Choreography for Greece», 27-29 Ιουνίου

Είναι ο εικαστικός συνεργάτης του Φορσάιθ και χορογράφος, μεταξύ άλλων, για το Ballett Frankfurt, ενώ έχει παρουσιάσει έργα του και στη Hayward Gallery. Ο λόγος για τον αυστριακής καταγωγής Μίκαελ Κλίεν, ο οποίος μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία. Υπόθεση: Η παράσταση «Jerusalem» είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι, στο οποίο οκτώ πολίτες της Αθήνας, με διαφορετικά χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλο, εκπαίδευση, θα συμπράττουν επί πέντε μέρες σ’ έναν ανοιχτό χώρο του Φεστιβάλ. Το δρώμενο θα φέρνει στην επιφάνεια τις μυστικές συνδέσεις αυτού του ξεχωριστού «αστερισμού σωμάτων», ενώ οι επισκέπτες θα κινούνται ελεύθερα ανάμεσά τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα: 19:00. Πειραιώς 260, Κτίριο

«Ίρις Καραγιάν- Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ – Tracing» 27 – 28 Ιουνίου

Η γνωστή χορογράφος Ίρις Καραγιάν, μετά το έργο «Μητέρες» (2012), επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παράσταση «Tracing». Διατηρώντας το ενδιαφέρον της για τη δομή στη χορογραφική της προσέγγιση, δοκιμάζει διαρκώς τις ιδέες της πάνω στο ζωντανό κινητικό υλικό που γεννιέται από τους περφόρμερ. Υπόθεση: Tο «Tracing» διερευνά τις δυνατότητες για δράση τη στιγμή ακριβώς που αυτή τελειώνει, αφήνοντας τα ίχνη της. Παίζει με τα όρια της παρουσίας μέσα στην απουσία, ενεργοποιώντας την κίνηση σε μια οριακή, στιγμιαία συνθήκη, στην Πειραιώς 260, Κτίριο Ε. Ώρα: 21:00 (23:00 στις 28/6). Εισιτήριο: 15 ευρώ, μειωμένο: 10ευρώ, φοιτητικό, κάρτα ανεργίας,
‘ΑμεΑ: 5 ευρώ.

«Γιουβάλ Πικ- Score» 28 – 29 Ιουνίου

Με την αυθεντική και εμπνευσμένη από τη γενέτειρά του παράσταση, ο ισραηλινής καταγωγής χορευτής και χορογράφος Γιουβάλ Πικ, συστήνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το «Score» για να μεταφέρει στο κοινό ένα «μωσαϊκό συγκινήσεων». Ο διευθυντής του Χορογραφικού Κέντρου Rillieux-la-Pape, παρουσιάζει ένα έργο που γίνεται άλλοτε βίαιο και αισθησιακό, άλλοτε πάλι τρυφερό. Υπόθεση: Ξαφνιάζει θετικά με τη διαρκή ροή μιας κινητικής ενέργειας, από τρεις εξαιρετικούς χορευτές, και με φόντο ένα πρωτότυπο και ακατέργαστο ηχητικό υλικό που συνέλεξε ο ίδιος ο χορογράφος, στους δρόμους του Τελ Αβίβ. Πειραιώς 260, Κτίριο Η. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: 20 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, μειωμένο: 15 ευρώ, κάρτα ανεργίας, ‘ΑμεΑ: 5 ευρώ.

«Γίρζι Κύλιαν- East Shadow» 28 – 29 Ιουνίου

Με περισσότερες από 90 χορογραφίες στο ενεργητικό του, ο Γίρζι Κύλιαν επιστρέφει αυτή τη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια νέα δημιουργία εμπνευσμένη από τον Μπέκετ και το δικό του θέατρο του Παραλόγου, φέρνοντας στη σκηνή ώριμους ηλικιακά χορευτές. Υπόθεση: Το έργο «East Shadow», είναι μια τραγικωμωδία για τον παραλογισμό της ανθρώπινης κατάστασης, που έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία, στη σκιά της ανυπολόγιστης καταστροφής του 2011 στη Φουκουσίμα. Πειραιώς 260, Κτίριο Δ. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: 25 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ, μειωμένο: 20 ευρώ, κάρτα ανεργίας, ‘ΑμεΑ: 5 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Τριπλή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών

Καταξίωση εκτός συνόρων για τον Παντελή Βούλγαρη

Τιμή-ρεκόρ για έργο με φόντο την Ελλάδα του 19ου αιώνα