Ενισχύει την παρουσία της στη Ρουμανία η Cosmote

Ενισχύει την παρουσία της στη Ρουμανία η Cosmote

Koινές επενδύσεις ύψους 170 εκατ. ευρώ προγραμματίζουν για το 2014 στη Ρουμανία οι Romtelecom και Cosmote Romania.

«Κλειδί» για την επιτυχημένη παρουσία τους το επόμενο έτος αναμένεται να αποτελέσουν οι κοινές επενδύσεις, ύψους 170 εκατ. ευρώ, που προγραμματίζουν για το 2014 στη Ρουμανία οι Romtelecom και Cosmote Romania, με στόχο την αύξηση των ταχυτήτων στην κινητή τηλεφωνία και την ψηφιοποίηση των γραμμών του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας.

«Το 2014, στην κινητή τηλεφωνία η τεχνολογία τέταρτης γενιάς 4G είναι το μέλλον και αντίστοιχα οι οπτικές ίνες στη σταθερή. Μαζί, αντιπροσωπεύουν έναν επιτυχημένο συνδυασμό που η Romtelecom και η Cosmote Romania θα αξιοποιήσουν προς όφελός τους, κεφαλαιοποιώντας την αλληλεπίδραση σταθερής-κινητής», δήλωσαν εκπρόσωποι των δύο εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη: ΟΤΕ, Cosmoste: Διπλή βράβευση για την εξυπηρέτηση πελατών

Επεσήμαναν δε, ότι από κοινού προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και ψυχαγωγίας, με την Romtelecom να έχει εδραιώσει τη θέση της ως προμηθευτής τηλεοπτικού περιεχομένου, ίντερνετ και φωνητικών υπηρεσιών. Στον επιχειρηματικό τομέα, όπως διευκρίνισαν, οι υπηρεσίες cloud, οι οποίες προσφέρουν στους χρήστες τους «ιντερνετικούς σκληρούς δίσκους» για να αποθηκεύουν τα αρχεία τους, ώστε να έχουν πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή, έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος.

Η μετοχική σύνθεση της Romtelecom αποτελείται από την OTE International, που κατέχει ποσοστό 54,01% της εταιρείας και το ρουμανικό κράτος, που μέσω της MSI διατηρεί το υπόλοιπο 45,99%.

Στο τμήμα της κινητής τηλεφωνίας, η Cosmote δραστηριοποιείται στη ρουμανική αγορά, μέσω της Cosmote Romania, εταιρεία που ανήκει κατά 30% στον ΟΤΕ μέσω της Romtelecom και στην Cosmote Greece κατά 70%.

H Deutsche Telekom διατηρεί ποσοστό 40% στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ