Επέκταση στα Βαλκάνια επιχειρεί η Βιβεχρώμ

Επέκταση στα Βαλκάνια επιχειρεί η Βιβεχρώμ

Η εταιρεία διευρύνει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες και το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο.

Εξαγωγική επέκταση στα Βαλκάνια, γνωστοποίησε η εταιρεία Βιβεχρώμ, μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία χρωμάτων. Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μάκης Προβατάς έκανε γνωστό ότι η Βιβεχρώμ αρχίζει τη διάθεση προϊόντων της στη Σερβία και τη Βουλγαρία και διευρύνει τις εξαγωγές της στην Αλβανία και την Κύπρο. Συγχρόνως, διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο με τη διάθεση νέων προϊόντων σε κατηγορίες συμπληρωματικές των χρωμάτων.

Η επέκταση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της, σε συνδυασμό με την απόσπαση νέων πελατών και την ισχυροποίηση του ηγετικού μεριδίου της στην εγχώρια αγορά οικοδομικών χρωμάτων, έχουν αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, την αύξηση των πωλήσεών της και της κερδοφορίας της κατά το τρέχον έτος, μετά από τέσσερα συνεχόμενα έτη πτώσης τους.

Η επιχείρηση, που ελέγχεται από τον παγκοσμίως κορυφαίο στην αγορά χρωμάτων διεθνή επιχειρηματικό όμιλο AlzoNobel και το επενδυτικό fund Ελλήνων επιχειρηματιών Chemagra, υπογράμμισε τη δέσμευσή της στην ελληνική αγορά και την πρόθεσή της να συνεχίσει να επενδύει σε αυτήν.

«Είμαστε υπερήφανοι για την απόδοσή μας στην ελληνική αγορά, στην οποία από το 1967 κατέχουμε ηγετική θέση στον κλάδο των οικοδομικών χρωμάτων», δήλωσε ο επικεφαλής της Βιβεχρώμ, προσθέτοντας: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι πάντα η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών. Παρά την κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας συνεχίζουμε να διευρύνουμε τη γκάμα των προϊόντων μας, επενδύοντας στην ποιότητα και δίνοντας παράλληλα έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη». Όπως εξήγησε, παρά την κρίση η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις ή μείωση των αμοιβών του προσωπικού της. Αντιθέτως, συνεχίζει να διανέμει το 7% των καθαρών κερδών της στο προσωπικό της και στα μέσα του έτους χορήγησε μικρές αυξήσεις στις αποδοχές ειδικών κατηγοριών των εργαζομένων της.

Το 2012 κατέγραψε πωλήσεις 42,99 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 3,04 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,15 εκατ. ευρώ. Στο απόγειο της ισχύος της, το 2008, είχε καταγράψει πωλήσεις 74,85 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 17,27 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 12,42 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Reuters: Κλείνει το «ντηλ» Aegean-Ολυμπιακής