Επόμενο «θύμα» στη λίστα της Amazon: το Youtube

Επόμενο «θύμα» στη λίστα της Amazon: το Youtube
Photo:

Δεν αρκούσε στην Amazon η ταυτόχρονη διαμάχη με την Wal-Mart, την Apple, τη Barnes & Noble και τη Netfix.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο έχει ξεκινήσει να προβάλει διαφημίσεις στη σελίδα της παροχής υπηρεσιών ζωντανού βίντεο Prime Instant Video. H Geico χρηματοδοτεί τα πιλοτικά επεισόδια μιας νέας σοδειάς αυθεντικών εκπομπών της Amazon, και προβάλει διαφημιστικά των 15 δευτερολέπτων πριν από πολλά επεισόδια. Ένα στέλεχος της Amazon ανέφερε ότι τα διαφημιστικά βίντεο είναι δοκιμαστικά, αλλά η εταιρεία συνεργάζεται με πολλούς διαφημιστές για πιθανές μελλοντικές διαφημιστικές εκστρατείες.

Εκτός από τα δοκιμαστικά που είναι δωρεάν, η Prime Instant Video είναι υπηρεσία με συνδρομή. Όμως σύμφωνα με την Ad Age, η Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες με κάποια από τα δημοφιλή δίκτυα καναλιών στο Youtube προσπαθώντας να τα προσελκύσει να υποστηρίξουν μια εκδοχή της Prime Instant υπηρεσίας που θα έχει και διαφημιστικά.

Αυτά τα διαφημιστικά αποτελούν μόνο ένα μέρος της επέκτασης της Amazon στο χώρο των διαφημιστικών βίντεο. Στις αρχές του μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε μια συμφωνία με τη εταιρεία διαφημιστικής τεχνολογίας FreeWheel για να ξεκινήσει να παίζει διαφημιστικά πριν από τα trailer ταινιών και άλλα δημοφιλή βίντεο εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον ιστότοπο της εταιρείας.

Η διαδικτυακή αγορά διαφημίσεων μπορεί να αποτελέσει πηγή κερδών για την Amazon. Η εταιρεία ερευνών eMarketer προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα ξοδέψουν σχεδόν 5,75 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά βίντεο στις ΗΠΑ το 2014. Το Youtube ελέγχει το 20% αυτής τη αγοράς – μέχρι στιγμής.

Διαβάστε: Μονόδρομος για την Amazon να αναπτύξει κονσόλα παιχνιδιών