Ερντογάν: Η Τουρκία θα ζητήσει από την ΕΕ να άρει τα εμπόδια της ένταξης

Ερντογάν: Η Τουρκία θα ζητήσει από την ΕΕ να άρει τα εμπόδια της ένταξης
epa06076604 Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks at the closing press conference of the G-20 summit in Hamburg, Germany, 08 July 2017. The G20 Summit (or G-20 or Group of Twenty) is an international forum for governments from 20 major economies. The summit is taking place in Hamburg 07 to 08 July 2017. EPA/DANIEL KOPATSCH

Πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για αποτυχία της Ευρώπης στη συμφωνία για τους πρόσφυγες.

Η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να άρει όλα τα εμπόδια για την ένταξή της και παραμένει προσηλωμένη στην ενταξιακή διαδικασία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο με τους επικεφαλής της Ενωσης στη Βουλγαρία.

Ο Tούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσει το ζήτημα της αποτυχίας, όπως θεωρεί η Αγκυρα, της Ενωσης να τηρήσει τις υποσχέσεις της ως προς τους Σύρους πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα με ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Αγκυρα επιμένει ότι μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» σε περίπτωση αποτυχίας της ιρακινής επιχείρησης.

Διαβάστε ακόμη: Σε φορτισμένο κλίμα η συνάντηση Γιούνκερ, Τουσκ και Ερντογάν – Τα θέματα «αγκάθια» που θα συζητηθούν