Eurobank Properties: Προχωράει σε ΑΜΚ ύψους 193 εκατ. ευρώ

Eurobank Properties: Προχωράει σε ΑΜΚ ύψους 193 εκατ. ευρώ

Συμφωνία Εurobank με Fairfax Financial Holdings να ενισχύσουν τη δραστηριότητα της εισηγμένης εταιρείας.

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 193 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank Properties βάσει της κοινής συμφωνίας της Eurobank με την Fairfax Financial Holdings να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τη δραστηριότητα της εισηγμένης εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Eurobank Ergasias SA και η Fairfax Financial Holdings Limited κατέληξαν στις οριστικές συµφωνίες και έλαβαν τις απαιτούµενες εγκρίσεις από τις αρχές αναφορικά µε τη συνεργασία τους ως µέτοχοι της Eurobank Properties ΑΕΑΠ. Σύµφωνα µε τους βασικούς όρους των συµφωνιών:

(α) Η Eurobank Properties θα προχωρήσει σε αύξηση µετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 193 εκατ. ευρώ µε δικαίωµα προτίµησης υπέρ των παλαιών µετόχων της Eurobank Properties και τιµή διάθεσης 4,80 ευρώ για κάθε νέα µετοχή.

(β) Η Fairfax έχει δεσµευτεί να αγοράσει τα δικαιώµατα της Eurobank έναντι συνολικού τιµήµατος περίπου 20 εκατ. ευρώ και να εξασκήσει τα εν λόγω δικαιώµατα καθώς και αυτά που αναλογούν στις µετοχές τις οποίες κατέχει, επενδύοντας έτσι συνολικά 144 εκατ. ευρώ στην αύξηση. Ως αποτέλεσµα της αύξησης, η Fairfax θα αυξήσει το ποσοστό συµµετοχής της στην Eurobank Properties σε περίπου 41% (από περίπου 19%) και η Eurobank θα διατηρήσει ποσοστό περίπου 33,5% (µε την παραδοχή της πλήρους κάλυψης της αύξησης) και

(γ) Η Eurobank και η Fairfax θα συνεργαστούν ώστε, µέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, η Eurobank να διατηρήσει τη διοίκηση και να ενοποιεί πλήρως την Eurobank Properties ενώ η Fairfax θα έχει εκπροσώπηση στο διοικητικό συµβούλιο της εταιρίας και συνήθη, για τέτοιου τύπου συναλλαγές, δικαιώµατα αρνησικυρίας. Το καθεστώς αυτό θα ισχύει όσο η συµµετοχή της Eurobank στην Eurobank Properties παραµένει µεγαλύτερη από 20%, ακολούθως τα δικαιώµατα διοίκησης θα µεταφερθούν αυτόµατα στη Fairfax και η Eurobank θα διατηρήσει συνήθη δικαιώµατα αρνησικυρίας ανάλογα µε το ποσοστό συµµετοχής της στην Eurobank Properties.

Στρατηγικός επενδυτής στον όμιλο Μυτιληναίου η Fairfax

Η συναλλαγή έχει λάβει όλες τις απαιτούµενες εγκρίσεις µε την εξαίρεση της Αύξησης που υπόκειται στη λήψη εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και του Χρηµατιστηρίου Αθηνών. Η συναλλαγή αναµένεται να ολοκληρωθεί µέσα στο α’ τρίµηνο του 2014.

Εξάλλου η Eurobank Properties θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 8 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών κοινών μετόχων της, μέχρι του ποσού των 193.248.000 ευρώ, με την έκδοση 40.260.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης 2,13 ευρώ και τιμή διάθεσης 4,80 ευρώ ανά μετοχή.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η α’ επαναληπτική συνέλευση θα συνέλθει στις 20.11.2013 και η τυχόν β’ επαναληπτική συνέλευση στις 2.12.2013.

Διαβάστε επίσης: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jeremie από την Eurobank