Eurocert: Ο όμιλος που εξάγει ελληνική τεχνογνωσία στις πιστοποιήσεις

Eurocert: Ο όμιλος που εξάγει ελληνική τεχνογνωσία στις πιστοποιήσεις

Η αυξημένη ζήτηση για πιστοποιήσεις, οι νέες αγορές και τα 20 χρόνια εμπειρίας της Eurocert.

Επέκταση σε νέες αγορές και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της ανακοίνωσε η Eurocert, η οποία μέσα στην κρίση κατάφερε να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της από 2 εκατ. ευρώ το 2009 σε πάνω από 4 εκατ. ευρώ το 2018, υπερτριπλασιάζοντας παράλληλα και το προσωπικό της, από 17 σε 58 εργαζομένους.

Με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων παρουσίας της στην ελληνική αγορά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurocert, Γιώργος Μπρισκόλας, τόνισε ότι η πιστοποίηση αποτελεί τον τρίτο πυλώνα ανάπτυξης στην αγορά μετά την παραγωγή και την κατανάλωση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Βάσει του business plan που έχει καταρτιστεί για την περίοδο 2018-2023, προβλέπεται εκ νέου διπλασιασμός του μεγέθους της εταιρείας σε σχέση με το 2018, με τον κύκλο εργασιών εκτός Ελλάδος να προέρχεται κατά τα 2/3 από το εξωτερικό, από το1/3 που είναι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurocert είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία  που διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Ελλάδα), το UKAS (United Kingdom Accreditation Services – Βρετανία) και το SAAS (Social Accountability Accreditation Services – ΗΠΑ), ενώ είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης παγκοσμίως που έλαβε διαπίστευση από τον οργανισμό Global GAP.

«Για μας η ποιότητα είναι κάτι μετρήσιμο. Όταν ξεκινήσαμε το 1998, ήταν η εποχή που μόλις είχαν καταργηθεί τα τελωνεία. Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος τα προϊόντα να είναι ελεγχόμενα και εκεί είναι που αναπτύξαμε εμείς δραστηριότητα»,  τόνισε ο κ. Μπρισκόλας προσθέτοντας πως έπειτα από δύο δεκαετίες η εταιρεία του έχει αποκτήσει παρουσία σε 25 χώρες (Κίνα, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Κορέα, Κουβέιτ, Βιετνάμ, Αλβανία Ιταλία, Βουλγαρία, κ.α.) και συνεργασία με 500 επιθεωρητές.

Για το 2018 σχεδιάζεται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε Ακτή Ελεφαντοστού Μαρόκο, Ιορδανία και Τανζανία, αγορές στις οποίες θα εκδώσουν για πρώτη φορά πιστοποιήσεις, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με την αγορά ιδιόκτητων γραφείων 1.500 τετραγωνικών στη Μεταμόρφωση.

Ο κ. Μπρισκόλας αποκάλυψε πως αυτό το διάστημα η εταιρεία του έχει επιφορτιστεί με τη δημιουργία κανονισμού για την πιστοποίηση των ξενοδοχείων με βάση την εταιρική υπευθυνότητά τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία με το δίκτυο Ελλα-δικά μας, όπου η Eurocert δίνει την έγκριση για την είσοδο νέων εταιρειών στο δίκτυο. Στα δε καινοτόμα προϊόντα που προωθεί ο εν λόγω φορέας, εντάσσονται το σήμα EUROCERT Tourism, η πιστοποίηση προορισμού, το σήμα ποιότητας υπηρεσιών μεταφοράς (ΜΜΜ, Ταξί, Σχολικα, ΚΤΕΛ, φορτηγά) και το smart concept που έρχεται σε συνέχεια της λογικής του green concept.

Πάνω από 75.000 πιστοποιήσεις
Στηριζόμενοι στις αρχές της αξιοπιστίας, της ανεξαρτησίας και της  αμεροληψίας, η ομάδα της Eurocertέχει αναπτύξει ελληνικό know how, εξάγοντας την τεχνογνωσία της και στις πέντε Ηπείρους. «Έχουμε μεταφέρει την ελληνική πιστοποίηση σχεδόν σε όλο τον κόσμο, εκδίδοντας όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 75.000 πιστοποιητικά», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Eurocert, Γιάννης Καραγιάννης.

Η πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, πιστοποιήσεις που αφορούν το περιβάλλον, την υγεία, την ασφάλεια πληροφοριών, την αειφορία καυσίμων, η επαλήθευση αερίων ρύπου, αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Eurocert, πέρα από τον έλεγχο των βιομηχανικών προϊόντων και το κατά πόσο αυτά εναρμονίζονται με τις ευρωπαϊκές επιταγές.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της Eurocert λειτουργεί  ακαδημία για την εκπαίδευση επιθεωρητών και στελεχών της αγοράς, ενώ στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της εντάσσονται ηχηρά ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως Ελίν, ΔΕΠΑ, AKTOR, GRIVALIA, J&P άβαξ κ.ά.

Τέλος τα στελέχη της εταιρείας επεσήμαναν ότι υπάρχει μια «έκρηξη» της μεσαίας τάξης για πιστοποιήσεις στις χώρες BRIC, ενώ διευκρίνισαν πως στην Ελλάδα, μια μικρή σε μέγεθος χώρα, ο αριθμός των 150 φορέων πιστοποίησης συνιστά υπερβολή.