Eurogroup: Προς παράταση 4 μηνών χωρίς νέα μέτρα λιτότητας

Eurogroup: Προς παράταση 4 μηνών χωρίς νέα μέτρα λιτότητας

Reuters, Guardian και FT μιλούν για συμφωνία.

Μεγάλα ΜΜΕ μιλούν για τελική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και εταίρων στο Eurogroup. Προς το παρόν η κυβέρνηση κρατάει στάση αναμονής, ενώ πηγές από τη ΝΔ δηλώνουν ότι περιμένουν πρώτο να λήξει η συνεδρίαση για να τοπθετηθούν επί του κειμένου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία 4μηνης παράτασης, στη βάση του υπάρχοντος προγράμματος, χωρίς νέα μέτρα λιτότητας αλλά και χωρίς μονομερείς ενέργειες από την Αθήνα.

To Reuters μεταδίδει, πως αυτή τη στιγμή ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παρουσιάζει τη 2σελιδη συμφωνία στους 19 υπουργούς Οικονομικών.

Το κείμενο της συμφωνίας είναι 2 σελίδων. Καθαρογράφεται αυτή τη στιγμή και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup για να υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ το Eurogroup δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ. Κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες από την πλευρά τους δηλώνουν ότι «τώρα ξεκίνησε η συνεδρίαση και δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την κατεύθυνση που πρόκειται να πάρει η συζήτηση», αναφέροντας όμως ότι φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για συμφωνία.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ισχυρή στήριξη της πλευράς της Επιτροπής στο ελληνικό αίτημα αλλά και αρκετών υπουργών Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν μεταξύ των «βασικών παικτών» έχουν δημιουργήσει μία κοινή ανακοίνωση για την επέκταση της ελληνικής διάσωσης, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της ευρωζώνης.