FAZ: Το κράτος είναι ο άδικος φοροεισπράκτορας για τους Έλληνες

FAZ: Το κράτος είναι ο άδικος φοροεισπράκτορας για τους Έλληνες

«Οι Έλληνες φέρονται ακόμη σαν δέσμιοι της ιστορίας τους, παρά το γεγονός ότι είναι ανεξάρτητοι εδώ και σχεδόν δύο αιώνες».

Δημοσίευμα για τον κρατικό μηχανισμό και την ανάγκη υλοποίησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας φιλοξενείς η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Οι Έλληνες φέρονται ακόμη σαν δέσμιοι της ιστορίας τους, παρά το γεγονός ότι είναι ανεξάρτητοι εδώ και σχεδόν δύο αιώνες. Βλέπουν στο κράτος τους τον άδικο, δεσποτικό φοροεισπράκτορα. Πολλοί συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται τους φόρους ως κλοπή των δεδουλευμένων τους από το κράτος», αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει:

«Το ελληνικό κράτος είναι εξαιρετικά άδικο. Συντηρεί έναν υπερτροφικό δημόσιο τομέα που ζει σε βάρος άλλων και υπερασπίζεται τα κεκτημένα του, και από την άλλη πλευρά προστατεύει μία διεφθαρμένη ελίτ που πληρώνει λίγους φόρους».

Στο ίδιο μήκος κύματος καλείται και το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο σχολιάζει πως η κατάσταση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει η Άγκελα Μέρκελ εντός του γερμανικού κοινοβουλίου θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη.

«Εάν η καγκελάριος ξεκινήσει συζήτηση για ένα νέο πακέτο για την Ελλάδα, θα πρέπει να περιμένει αρκετές αρνητικές ψήφους από τους δικούς της ανθρώπους. Κάθε αρνητική ψήφος είναι μία ψήφος κατά της Μέρκελ – και όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των «ανταρτών», τόσο μεγαλύτερη και η πολιτική ζημία για την καγκελάριο», σημειώνει το δημοσίευμα.