Το Game Boy έγινε 25 και γιορτάζει

Το Game Boy έγινε 25 και γιορτάζει

Παίξτε ξανά το διασημότερο παιχνίδι, Tetris, και ευχηθείτε στην πιο περιζήτητη κονσόλα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. 

Ήταν το 1989 όταν το πρώτο Nintendo Game Boy πήρε τη θέση του ανάμεσα στα παιχνίδια στα ράφια των καταστημάτων. Το διασημότερο παιχνίδι των αγοριών ήταν μια κονσόλα 2.6 ιντσών με επεξεργαστή 4.19MHz και μνήμη 8 KB RAM. Το smartphone της εποχής μπορεί σήμερα να μοιάζει αδύναμο και απαρχαιωμένο, αλλά ήταν το πρώτο προϊόν σε πωλήσεις μέχρι το 2003 ξεπερνώντας τις 120 εκατομμύρια μονάδες.

Στην γκρι κονσόλα μπορούσε να εμφανίσει 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με το ίδιο ποσοστό ανανέωσης δηλαδή που έχει σήμερα μια HDTV οθόνη. Σε τι υπερίσχυε όμως; Στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εν αντιθέσει με τα σημερινά smartphones που «ξεμένουν» διαρκώς από μπαταρία, το Game Boy διέθετε τέσσερις μπαταρίες AA που μπορούσαν να αντέξουν έως και 30 ώρες.

Το Game Boy ξεπούλησε και κυκλοφόρησε περισσότερα από 800 παιχνίδια, κανένα όμως δεν έφτασε το πρώτο παιχνίδια. Το Tetris, το οποίο άγγιξε τα 35 εκατομμύρια αντίτυπα!

Τα στοιβαγμένα τουβλάκια ήταν και παραμένουν ένα παιχνίδι «εθισμός». Γι αυτό το λόγο ο προγραμματιστής Petr Tichy κατασκεύασε μια επετειακή interactive card για τα 25 γενέθλια του Nintendo, που δείχνει το αρχικό Game Boy να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα : να παίζει Tetris .

Μια σελίδα που σου δίνει τη δυνατότητα να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια και να παίξεις ξανά με το Game Boy. Μη χάνετε χρόνο, μπείτε στην ιστοσελίδα και παίξτε.

Διαβάστε ακόμα:

«Φορετή» τεχνολογία και ολογράμματα στα ταξίδια του μέλλοντος