Η Γέφυρα του Παρισιού δεν «άντεξε» την τόση αγάπη

Η Γέφυρα του Παρισιού δεν «άντεξε» την τόση αγάπη

Ένα κομμάτι από την διάσημη Pont des Arts κατέρρευσε από το βάρος των λουκέτων που «σφράγιζαν» την αγάπη των ερωτευμένων. 

Το Παρίσι είναι η πόλη του έρωτα. Ζευγάρια περπατούν αγκαλιασμένα στα στενά της πόλης, κάτω από τον Πύργου του Άιφελ, μπροστά από τη Παναγία των Παρισίων και τις γέφυρες του Σηκουάνα. Pont de l’Alma, Pont des Invalides, Pont Royal, Pont Notre Dame, Pont de la Concorde, Petit Pont, Γέφυρα του Αλεξάνδρου ΙΙΙ, Pont d’Iena και φυσικά Pont des Arts – γνωστή και ως η Γέφυρα της Αγάπης.

Η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 1804, αλλά ξαναχτίστηκε το 1980 αφού είχε υποστεί καταστροφή από τους δύο Παγκόσμιους πολέμους.

Εκεί «σφραγίζουν» με ένα λουκέτο για πάντα την αγάπη τους τα ζευγάρια. Πόση αγάπη, μπορεί, να αντέξει όμως μια γέφυρα; Την Κυριακή ένα τμήμα της γέφυρας άρχισε να τρίζει από το βάρος των χιλιάδων λουκέτων και στη συνέχεια έπεσε, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.

Οι αρχές αναγκάστηκαν να σφραγίσουν την περιοχή και σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν το έθιμο για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμα:

4.000 άτομα «κατέλαβαν» το Πάνθεον του Παρισιού

Οι μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου

Το Παρίσι της Κίνας