Για ποιο λόγο επισκέφθηκε η Google πάνω από 200 φορές τον Ομπάμα;

Για ποιο λόγο επισκέφθηκε η Google πάνω από 200 φορές τον Ομπάμα;

Τα στελέχη του τεχνολογικού «γίγαντα» επισκέπτονται κατά μέσο όρο τον Λευκό Οίκο μια φορά την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της θητείας Ομπάμα.

Μια εταιρεία του μεγέθους της Google είναι κατανοητό πως αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την αμερικανική οικονομία και, προφανώς, η κυβέρνηση της χώρας ενδιαφέρεται για την πορεία της. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει τις πάνω από 200 επισκέψεις εκπροσώπων της εταιρείας στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων της προεδρίας Ομπάμα.

Όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal, μέλη του δυναμικού της Google επισκέφθηκαν σχεδόν 230 φορές το γραφείο του Προέδρου της Αμερικής.  Κατά μέσο όρο, η Google επισκέπτεται τον Ομπάμα μια φορά την εβδομάδα!

Οι συναντήσεις αυξήθηκαν στα τέλη του 2012, σε μια περίοδος που η εταιρεία αντιμετώπιζε κατηγορίες για κατάχρηση της μονοπωλιακής της θέσης στο διαδίκτυο. Υψηλόβαθμα στελέχη της, όπως ο συνιδρυτής της Λάρι Πέιτζ, συναντήθηκαν επίσης με μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC), η οποία μελετούσε την υπόθεση.

Η απόφαση της Επιτροπής ανακοινώθηκε στις αρχές του 2013 και ήταν απαλλακτική για την Google. Αλλά όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Wall Street Journal, οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής θεωρούσαν πως η  Google έπρεπε να οδηγηθεί στα δικαστήρια, καθώς  με τις τακτικές που ακολουθούσε αποτελούσε έναν «πραγματικό κίνδυνο για τους καταναλωτές και την καινοτομία».

Η εταιρεία έκτοτε συνέχισε να αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Τα καθαρά έσοδα της την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, αυξήθηκαν από τα 16,8 δισεκατομμύρια στα 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια.