Γιατί χαμογελούν πλέον οι Ευρωπαίοι CEO;

Γιατί χαμογελούν πλέον οι Ευρωπαίοι CEO;

Τα στελέχη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έπαψαν να είναι τα πιο απαισιόδοξα του κόσμου. 

Πιο αισιόδοξοι φαίνεται ότι είναι πλέον οι CEO της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω τους αυτούς της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα όπως έδειξε έρευνα του Young Presidents’ Organization, η αισιοδοξία των Ευρωπαίων CEOs αυξήθηκε κατά 4,4 μονάδες στις 55,8 μονάδες, ενώ αντιθέτως στη Λατινική Αμερική υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό των 55,5 μονάδων.

Αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009, τα στελέχη των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δεν είναι τα πιο απαισιόδοξα στον κόσμο.

Ένας από τους κορυφαίους CEO στην Ευρώπη, ο Μιχάλης Τσαμάζ μιλάει στο Fortunegreece.com

Σύμφωνα με την YPO, το βελτιωμένο κλίμα στην Ευρώπη αντανακλά την σχετική ηρεμία στην περιοχή τους τελευταίους τρεις μήνες. Σχεδόν το ήμισυ (46%) των διευθυντικών στελεχών της Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα το β’ τρίμηνο, προβλέπουν πως το επιχειρηματικό κλίμα θα βελτιωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ επιδείνωση «είδε» μόνο το 14%. Σημειώνεται ότι το α’ τρίμηνο, μόνο το 30% ανέμενε βελτίωση, ενώ το ένα τέταρτο προέβλεπε επιδείνωση.

Οι επιχειρηματικοί ηγέτες στη Βρετανία κατέγραψαν άνοδο 7 μονάδων στην εμπιστοσύνη, κάτι που πιθανότατα αντανακλά την πρόσφατη ροή θετικών οικονομικών δεδομένων στη χώρα. Η εμπιστοσύνη βελτιώθηκε επίσης στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία, με τα στελέχη της Γαλλίας να παραμένουν τα πιο απαισιόδοξα, όχι όμως περισσότερο απ’ όσο στο α’ τρίμηνο.