«Γυναίκα Επιχειρηματίας» η Ελένη Θεοχάρη της ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

«Γυναίκα Επιχειρηματίας» η Ελένη Θεοχάρη της ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος».

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) σε συνεργασία με την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», απένειμε στην κα. Ελένη Θεοχάρη, Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., το βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας» για το σημαντικό έργο που έχει προσφέρει στην επιχείρηση.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος».

Η κα. Ελένη Θεοχάρη, αναφερόμενη στη βράβευση δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση αυτή αποτελεί την αναγνώριση των χρόνιων προσπαθειών όλων εμάς των ανθρώπων της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα και στοχεύουμε όλο και πιο ψηλά, με κύριο μέλημά μας να ικανοποιούμε τους ανθρώπους που μας στηρίζουν».

Η κα. Ελένη Θεοχάρη είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. Αθηνών και του Imperial College Λονδίνου. Εργάστηκε στον κατασκευαστικό κλάδο έως το 1990 όπου εισήλθε στον επιχειρηματικό στίβο ιδρύοντας με το σύζυγό της, κο. Πέτρο Σεπετά, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.», με έδρα τα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων. Από το 1992 μέχρι σήμερα, διατηρεί ηγετικές θέσεις στην εταιρεία. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας, R&D, HR, και Marketing ενώ σήμερα κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας και Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου. Στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της, έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις τόσο στον τομέα του Management αλλά και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η ιστορία της ΒΙΚΟΣ 

Η «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1990 και είναι μία από τις ηγετικές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων super market.

Η εταιρεία διαθέτει:

• Τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια. Δύο εργοστάσια εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικού που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 37.500m2 σε ιδιόκτητες εκτάσεις 110 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ζαγοροχωριών. Ένα εργοστάσιο παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, την PETCOM Plastics, η οποία ιδρύθηκε το 1999, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων. Διαθέτει μηχανές injection σε δύο χώρους παραγωγής με συνολικό εμβαδό 10.000 m2.

• 9 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων /ώρα

• 254 εργαζόμενους και μεγάλο αριθμό συνεργατών ανά τη χώρα

• Ιδιόκτητα φορτηγά οχήματα για τη διακίνηση και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της.

• Κέντρα διανομής και αποθήκευσης των προϊόντων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της θυγατρικής της, IQ Brands.

Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ποιότητα των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών της, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η πρώτη εταιρεία στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα που απέκτησε πιστοποιητικό HACCP ήδη από τον Φεβρουάριο του 2000 ενώ συνεχώς αναβαθμίζει τις πιστοποιήσεις της.

Βρίσκεται σταθερά κοντά στην κοινωνία, έχοντας σαν κύριο άξονα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την εθελοντική αιμοδοσία ενώ παράλληλα έχει ενεργό δράση σε πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.