Οι γυναίκες «εγγυώνται» την επιχειρηματική επιτυχία

Οι γυναίκες «εγγυώνται» την επιχειρηματική επιτυχία

Σύμφωνα με μελέτη, όταν αναλαμβάνουν τα ηνία οι γυναίκες και οι Millennials, η ανάπτυξη είναι ταχύτερη και τα αποτελέσματα καλύτερα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως όποια εταιρεία έχει τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης άτομα κάτω των 30 ετών σε ποσοστό άνω του 30%, εμφανίζει πολύ υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης από εκείνες στις οποίες το αντίστοιχο ποσοστό είναι γύρω στο 20%.

Ωστόσο, το ίδιο ηλικιακό γκρουπ εμφανίζει τη μεγαλύτερη κινητικότητα και τα μέλη του είναι πολύ πιθανότερο να εγκαταλείψουν την εταιρεία μέσα διάστημα ενός έτους.

Η εταιρεία μελετών ανθρώπινου δυναμικού Development Dimensions Internationals εξέτασε τα ζητήματα που απασχολούν πάνω από 13.000 στελέχη σε 48 χώρες του κόσμου, σε 32 επιχειρηματικούς τομείς.

Στη μελέτη με τίτλο Global Leadership Forecast προτείνει τρόπους που αυξάνουν το engagement των αποκαλούμενων Millennials, βελτιώνουν το loyalty και μειώνουν τις τάσεις φυγής.

Αλλά και οι γυναίκες φαίνεται ότι συνεισφέρουν καταλυτικά στην επιτυχία. Το 20% των πιο επιτυχημένων εταιρειών έχουν διπλάσιο αριθμό γυναικών σε ηγετικές θέσεις από όσες έχουν οι υπόλοιπες.

Όμως, όπως ξέρουμε, οι γυναίκες δεν καταφέρνουν να αναρριχηθούν σε αντίστοιχο ποσοστό σε ακόμα ανώτερες θέσεις. Η μελέτη αποδίδει το γεγονός αυτό στην έλλειψη ευκαιριών καθώς και στο ότι οι άντρες καταφέρνουν να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή σε projects που οδηγούν στις καλύτερες προαγωγές και ευκαιρίες…

Διαβάστε ακόμη: 

Γιατί οι γυναίκες είναι καλύτεροι επενδυτές

Η νέα λίστα 40 under 40 αποκλειστικά στο FortuneGreece